Tehokuuri aiheesta paikallamakuu:

31.8.
• Aamulenkillä aloitettiin tienposkessa n. neljän minuutin makuulla niin, että Huima oli hihnassa. Kovin oli Huima tänään rauhallista tyttöä, pari kuivatun maksan palaa väliin hyvästä kontaktista ja keskittymisestä. Häiriötä oli muutama ohi kulkeva auto ja polkupyörä, eipä niistä sen kummempaa.
• Päivälenkillä Erkinkujan kääntöpaikalla, aikaa viisi minuuttia ja välimatkaa muutama metri. Selin Huimaan, pari kehua ja maksanpala välillä, ei palkkaa vapauttaessa. Oikein rauhallinen, tosin haisteli tuulen tuomia hajuja. Ei kummempaa häiriötä.

1.9.
• Aamulenkillä tiilitehtaan takapihalla. Aikaa kaksi minuuttia, välimatkaa tällä kertaa reilusti. Selin Huimaan. Oikein hyvä, palkaksi maksanpala. Ei häiriötä.

• Pitkän metsälenkin ja ruoan jälkeen uskaltauduttiin Sveitsin kentälle. Huima makuuseen suoraan autosta, ja makuusta suoraan autoon. Kentän toisessa päässä oli ihmisiä ja koiria, ja kohti ja läheltä ohi hipsi pari pikkuterrieriä isäntäväkensä kanssa. Lopuksi viereen parkkeerasi kolme autollista koiria. Aikaa kolme minuuttia, selin Huimaan, matkaa n. 10 metriä. Huima seurasi terrierien menoa, mutta oli rauhallinen eikä sillä ollut aikomustakaan lähteä minnekään. Myös paikalle tulleita autoja se vilkuili, mutta edelleen ihan coolisti. Palkka välillä pari kertaa katsekontaktista ja vapauttaessa. Palkkana sydäntä. Hyvä Huima, vieraat koirat ja ihmiset eivät aiheuttaneet tällä kertaa vahtireaktiota : )

2.9.
• Omalla pihalla 10 minuuttia, josta kaksi viimeistä minuuttia piilossa. Huima oli alusta saakka rauhallinen, ja laski pään maahan viiden minuutin jälkeen. Pari kehua väliin, ja nappulapalkka vapauttaessa.

3.9.
• Aamulenkillä Uffen ja Ledin kanssa ruhtinaallinen 15 sek. ;-)
Hyvä oli, kehuin muutaman kerran ja palkkasin lopuksi. Ledi oletti että Huima saa taas leikkihepulin päälle, mutta eipäs vaan saanutkaan vaan jäi lähelle norkoilemaan namia : )

5.9.
Vammalan Autokatsastuksen pihalla. Aikaa 3 1/2 minuuttia, josta 1 1/2 piilossa. Huima oli koko ajan rauhallinen, joskin vilkuili jonkun verran ympärilleen. Ei välipalkkoja, muutama kehu kontaktista. Ei häiriöitä.

6.9.
Muutama minuutti iltalenkillä bussipysäkin ja junaradan välissä. Pimeässä maattiin niin että Huima oli hihnassa. Ohi ajanut juna oli aika kova häiriö, Huima laittoi korvat taaksepäin ja vilkuili vuoroin junaa vuoroin ohjaajaa. Ei onneksi ollut mitään aikeita silti nousta, ja junan mentyä ohi otti hyvin kontaktia. Pari välipalkkaa (kuivattua maksaa), ei palkkaa vapauttaessa.

8.9.
kuuden minuutin paikallamakuu aamulenkillä tiilitehtaan sivustalla. Huima otti homman aamujumpan kannalta, pää pyöri 180° kumpaankin suuntaan. Takana olevissa puskissa oli varmaan lintuja, ja Huima taisi kuvitella sinne oravia... Kielsin pahimmista vilkuiluista ja kehuin kontaktista. Viiden minuutin tienoilla Huima hiukan rauhoittui ja silmätkin alkoivat lurpsia. Viidestä minuutista vapautukseen ohi hiippaili hitaasti joku pikkuterrieri, se ei Huimaa sen kummemmin hetkauttanut. Pari välipalkkaa ja vapauttaessa nami (kuivattua maksaa).
• Metsälenkin jälkeen koukattiin Sveitsin kentälle toiseen paikallamakuuseen. Vein Huiman suoraan autosta makuulle, palkkasin juustolla perusasennosta sekä maahanmenosta, kun tuntuu että maahanmenosta on tullut vähän hidas ja nihkeä. Sitten suoraan piiloon. Suojelupiilosta näki hyvin mitä Huima puuhailee, ja sitä pystyi komentamaan ja kiittämään sopivissa kohdissa. Pää pysyi tällä kertaa eteenpäin suunnattuna, mutta kaula venyi välillä pituutta kun piti sihtailla kentän toisella puolella juoksentelevia koiria. Pari kertaa mainitsin tästä, ja muutaman kerran kehuin "kontaktista". Piilossa 3 1/2 minuuttia, vierelle, ja palkaksi nappula. Pienen nuuskuttelun jälkeen Huima takaluukkuun.

10.9.
• Illalla tiilitehtaan takapihalla kolme minuuttia piilossa. Pysyi hiljaa paikoillaan, mutta epäilemättä vilkuili pusikkoon, missä linnut pitivät meteliä. Palkaksi pari nappulaa.

12.9.
• Aamulenkillä lehtiroskiksilla 1/2 minuuttia piilossa. Häiriötä ei ollut kuin muutama ohi ajanut auto, ja vapauttaessa takaa tullut westie. H pysyi maassa vaikka westie rymisti takana, mutta kääntyi kyllä katsomaan mikä siellä on. Nappula palkaksi.
•Ennen treeniä Uffen ja Ledin kanssa. Ensimmäisellä kerralla Huima vinkui melkein koko piilossaoloajan, ja kun Uffe käytiin vapauttamassa, Huima nousi taas ilmeisesti namia hakemaan. En tajunnut heti komentaa sitä, joten takaisin maahan ja odottelua että se hiljenisi. Muutaman minuutin paikallaolon jälkeen se oli suht hiljaa ja sen saattoi käydä vapauttamassa. Toinen makuu heti perään ja tällä kertaa Huima oli alusta asti vähän rauhallisempi, vinkui enää ihan satunnaisesti. Aikaa n. pari minuuttia ja palkka ja vapautus.
• Treenin ja lenkin jälkeen omalla pihalla pari minuuttia. Ensin heittelin ja vinguttelin Huiman lelua aika lähellä, ei mitää reaktiota. Sitten heittelin frolicin palaa metrin-parin päässä, ja kaksi kertaa Huima nousi ennen kuin se keksi että ei siitä nousta sittenkään. Vaihdoin frolicin vielä lihapullanpalaan, jolloin Huima nousi vielä kerran ja pysyi sen jälkeen paikoillaan vaikka välimatkaa oli pahimmillaan n. metri.
• Tiilitehtaan sivustalla iltalenkillä viisi minuuttia niin että olin selin Huimaan. Ohi meni pyöräileviä lapsia ja käveleviä aikuisia, sekä räksyttävä spanieli. Huima oli ihan hiljaa ja rauhallisesti, pää kääntyili sivullepäin missä kissa ulkoili fleksissä talon pihalla. Välillä se haisteli nenä pystyssä. Pahimmista haisteluista ja kääntyilyistä kielsin sitä, pari kertaa annoin välipalkan ja muutaman kehun. Mutta oikein hyvä, varsinkin kun spanielin ohitus meni niin hienosti!

14.9.
• Ennen agilitytreeniä kentän reunalla nopea puolen minuutin paikallamakuu tarkoituksena testata mikä sen vinkumisen aiheuttaa. Ei ainakaan agilitya treenaavat vieraat koirat, sillä Huima oli ihan hiljaa ja rauhassa vaikka koiria oli radalla.

15.9.
• Tiiriön Citymarketin parkkipaikalla. Aikaa reilu 5 minuuttia, Huima makasi hihnassa ja itse istuin penkillä. Muutama auto meni vajaan parin metrin päästä ohi, ihmisiä käveli metrin päästä ohi, ja lapsia (no ihmisiähän nekin...) meni ohi parinkymmenen sentin päästä. Lapsille Huima heilutti häntää, muuten makasi oikein rauhallisesti koko ajan. Pari välipalkkaa.

17.9.
• Narvan "keskustassa" parkkipaikalla. Piilossa neljä minuuttia, puolivälissä tulin näkösälle kehumaan. Häiriötä ei kyllä Narvassa pahemmin ollut, yksi kävelijä ja yksi autoilija koko aikana. Otettiin perään vielä toinen nopea makuu, käväisin piilossa ja palasin saman tien, perusasento ja palkka.

19.9.
• Lenkin jälkeen Ledin kanssa Piilolammin parkkipaikalla. Aikaa ei ollut kuin vajaa puoli minuuttia. Huima oli hiljaa paikallaan koko ajan, eikä reagoinut edes metsästä kuuluneeseen kovaan risaukseen (siinä vaiheessa tuli kyllä kiire vapauttamaan sitä...). Myös Ledin vapautuksen jälkeen Hui malttoi vielä odottaa.