Peuranpääntiellä 600 metrin jälki, ikää reilu tunti. Koko päivän kestänyt sade taukosi kun lähdin tekemään jälkeä. Ilma oli sumuinen, 11° lämmintä. Viisi keppiä, kaksi namipurkkia ja siellä täällä muutama juustonpalanen. Kaksi kulmaa vasemmalle. Kepit hajustuivat kymmenisen minuuttia.

Lähetys jäljelle reilun kymmenen metrin päästä; Huima lähti suoraan, mutta kääntyi sitten viistoon kohti jälkeä ja oikaisi vähän. Sai heti kiinni jäljestä. Ensimmäinen kulma oli kahdensadan metrin päässä, ja sitä ennen oli kaksi keppiä ja namipurkki. Molemmat kepit Huima ohitti sujuvasti, toisen huomasin ja otin Huin takaisin. Purkki löytyi. Alkumatkasta Huima ajoi paikoitellen ihan hyvin, mutta välillä nosteli nenäänsä ylös. Kerran se lähti jäljeltä sivuun - vaan eipä voi tietää mitä hajuja ja harhajälkiä siellä oli...

Eka kulma meni ihan pipariksi, Huima olisi jatkanut suoraan eteenpäin polun yli. Odottelin kulmassa ja aika nopeasti Hui löysi jäljen. Loput kolme keppiä ja namipurkki löytyivät hyvin, ja Huima oli muutenkin huolellisempi. Toinen kulma meni oikein hyvin ja sujuvasti. Kepeistä löytyi siis kolme viidestä ja lisäksi molemmat namipurkit. Juustonpaloja Huima söi muutaman, ja vaikka niitä ei kovin paljoa ollutkaan, osa taisi kyllä jäädä syömättä. Alkumatkasta se merkkasi selvästi yhden paikan, tiedä sitten oliko siinä keppi vai juusto... olisi varmaan pitänyt jarrutella ja odottaa että löytyy.