Treenit ei menneet ihan kauhean hyvin, mutta luultavasti tämän päiväisestä oli paljon hyötyä. Varpu oli kiltti ja koitti pistää meitä hiukan ruotuun. Otettiin liikkeitä joita Huima ei vielä osaa, eli merkkiä, ohjattua noutoa ja tunnaria. Ja kun sekä koira että ohjaaja olivat epävarmoja, oli kerrassaan mukavaa että joku sanoi mitä pitää tehdä  ;-)

Huima otti selvästi pikkuisen paineita ohjaajansa epävarmuudesta, ja oli hiukan ajatuksissaan olevan oloinen. Siitä näkee kuulemma ihan heti ohjaajan mielialan vaihdokset, mikä on vähän huono juttu kun rentona ja iloisena oleminen on välillä hiukan tiukassa.

Ledin jäljiltä kentän toisessa päässä oli ruutu, ja kun Huima meni sinne itsekseen niin palkka siitä. Oli määrä palkata se uudelleen jos se menee sinne ilman käskyä, mutta johan se ruutu lipsahti huulilta ihan automaattisesti. Huima meni kyllä hyvin ruudun keskelle, siitä seis ja palkka. Tämä alkaa olla ainakin jollain mallilla siis, kun se osaa noinkin hyvin vieraassa paikassa ja vierailla merkeillä.

Sitten merkkiä. Huima tähyili kentän taakse metsään, eikä hoksannut sitten millään mitä pitää tehdä. Lopulta sain sen sentään katsomaan oikeaan suuntaan ja lähtemään merkkiä kohti, mutta vasta puolivälissä se tajusi mitä se on tekemässä. Sitten muutama kerta niin, että Huima näki kun lelua vietiin, vähän paremmin meni sitten.

Merkin jälkeen ohjattua noutoa, jonka kanssa tunaroitiinkin sitten ihan kunnolla. Huima karkasi jokusen kerran omin päin kapuloille, kerran se toi väärän ja toisenkin kerran oli menossa väärälle. Sitten tehtiin niin, että väärää kapulaa ei ollut mahdollista saada, ja jonkun kerran Huima lähtikin sitten ihan oikeaan suuntaan. Neuvottiin jatkossa kehumaan jo oikean suunnan valitsemisesta, eikä niin että kehutaan vasta kapulalla.

Tunnaria. Muutama epäonnistunut harjoitus niin että namilla hajustettu kapula oli rivissä muiden kanssa, ja sitten niin, että kapulat olivat heinikossa ja oman kapulan päällä oli nami ja Huima lähetettiin kauempaa etsimään. Vaikka Huima kävikin ihan liian kierroksilla, se malttoi haistella (!) kapuloita läpi ennen kuin löysi namin ja oman kapulansa. Eli taas kerran vaihdetaan treenaustyyliä, tämä vaikuttaa ainakin kerrankin lupaavalle!

Noutoa ällöttävällä uudella kapulalla - mikä ei ollutkaan yhtään ällöttävä. Ensin nouto ilman luovutusta, sitten luovutuksella sivulle. Ei se kyllä tule onnistumaan ikinä niin, että Huima luovuttaisi kapulan vasta sivulla, kun se ei kertakaikkiaan mahdu sopivaan luovutusasentoon kapula suussa. Ja kun otekin on vähän heikko ja luovutuksella kiire. Kolmas kerta vielä vauhdilla mutta niin, että luovutus eteen ja siitä sivulle, ja niin se näköjään myös toimii.

Kiitos Varpu hyvistä neuvoista!