Tänään repäistiin ja lähdettiin ihan kentälle treenaamaan. Toisessa päässä kenttää oli ilmeisesti käyttökoirien treenit, siellä oli paljon ihmisiä ja koira kerrallaan kentällä.

Aloitettiin seuraamisella - hiukan oli keskittymisvaikeuksia joten otin Huiman hihnaan ja nyppäisin hiukan kun kontakti katosi. Toimi aika hyvin, pitänee jatkossakin ottaa hihna avuksi jos homma ei kiinnosta.

Sitten merkki. Olin vienyt lelun merkin taakse jo ennen kuin otin Huiman autosta. Osoitin merkkiä Huimalle, sitten perusasentoon ja käsky. Iloisesti loikkien suoraan merkille. Toinen kerta niin että Huima näki kun vein lelun, ok, ja kolmannella kerralla lähetys merkille jonka takana ei ollut mitään. Kolmaskin kerta meni ihan kohtuullisesti, tosin vauhtia ei ollut ihan tarpeeksi. Huima jäi käskyllä hienosti seisomaan merkille, ja kävin palkkaamassa sen sinne.

Paikalla istumista niin, että olin joka kerta vähän aikaa piilossa ja jätin sinne oman hanskani päälle namit. Piilossaoloaika piteni joka kerta kun huomasin että istuminen sujuu. Tosin Huima katseli koko ajan kentän toiseen päähän, mutta muuten näytti sopivan skarpille. Kolme toistoa.

Jäävät liikkeet, seuraaminen hyvää eikä muutenkaan mitään ongelmaa. Kokeilin ensimmäistä kertaa seisomista ja maahanmenoa myös reippaasta juoksusta, ja yllättäen nekin menivät tosi hyvin! Päälle vielä vähän seuraamista ja purkkipalkka.

Paikallamakuusta seuraamaanlähtemistä. Tämä oli myös unohtunut, vaikka eipä tuo ole sitä kunnolla vielä tainnut oppiakaan. Kolme toistoa, kahdella ensimmäisellä tuplakäsky, kolmannella lähti ensimmäisellä vähän painokkaammalla käskyllä. Epävarmuus näkyy myös vauhdissa.

Kaukot. Miten voi olla mahdollista, että näitä hinkataan vuositolkulla, ja kahden viikon tauon jälkeen koko homman saa aloittaa taas alusta? Lyhyeltä matkalta ok, mutta edes viidestä metristä ei enää suju  : (

Pitkä seuraaminen, paljon juoksua ja käännöksiä, hidasta seuraamista. Nyt homma sujui, pari kertaa sain murahtaa kun pää kääntyi katsomaan kentän toisen pään tapahtumia. Purkkipalkka.

Kontaktia perusasennossa niin, että rintamasuunta oli vieraisiin koiriin päin. Kun toisesta päästä kuului vinkunaa tai muuta ääntä kontakti herpaantui, mutta kaikenkaikkiaan ihan jees. Häiriötä oli itse asiassa juuri sopivasti kontaktiharjoitukseen.

Paikallamakuu. Piilossa pari minuuttia. Edelleen Huima katseli kentän toiseen päähän, mutta näytti rauhalliselle. Pari kertaa se vilkaisi piiloon päin, jolloin kehu. Kävin antamassa sille namin  ja jäin vielä hetkeksi seisomaan näkyville, vapautuksesta ei palkkaa.

Huima oli tänään aika kiva - innokas ja iloinen. Mukava kun saatiin kerrankin tuommoinen hyvä häiriötreeni, ja mukava kun Huima ei häiriöstä senkään enempää piitannut. Suoraan kohti luoksetulossa juoksevaa malia se kyllä haukkui, mutta liikkeiden välissä sekin onneksi. Puskat ja ankkalampi eivät tänään kiinnostaneet yhtään :-)