Tänään oli viimeinen ohjattu treeni vähään aikaan. Liikkeinä olivat luoksetulo, ruutu, ohjattu nouto ja paikallamakuu.

Meidän vuoro oli viimeisenä, ja siinä odotellessa tehtiin vähän jotain ja lisäksi koitettiin rauhoittua odottamaan. Odottelu olikin tänään se kaikkein vaikein juttu, nenässä oli pilli ja siinä kaikessa tuoksinassa emäntäkin taas vähän vammautui.

Avo-kaukot otettiin alkuverryttelyn jälkeen – ensin sarja lähempää ja sitten täydestä matkasta. Hyvin sujuu taas vaihteeksi. Takapalkkana namipurkki. Lisäksi tehtiin voi-kaukojen liikerataa namilla ohjaamalla.

Vähän seuraamista ja lisäksi seisomaan jäämistä ja odottelua niin että kiertelin Huiman ympärillä. Vasemmalla takaviistossa on se pahin paikka, siinä Huima tahtoo käännähtää minuun päin.

Luoksetulon loppuosaa seisomisesta eteenpäin. Tähän pitäisi panostaa sen verran että saataisiin lisää vauhtia, pitää muistaa ottaa lelulla muutama kerta tässä joskus.

Ruudun makuulta seuraamaan lähtemistä, aika hyvin lähtee eka käskystä. Pari toistoa.

Luoksetulon jättö meni tänään ihan pipariksi taas, tosin vähän eri syystä kuin viimeksi. Suunnitelma A oli jättää lelu takapalkaksi. Hui varasti sen ennen kuin olin ehtinyt kävellä loppuun saakka. Suunnitelma B oli jättää suljettu namipurkki takapalkaksi – ja sama homma taas. Suunnitelma C oli jo sitten vedenpitävä, eli ei takapalkkaa tänään  ;-)  Huima teki hyvästä vauhdista täydeltä matkalta ihan loistavan pysähdyksen, ja sen jälkeen heitin namipurkin palkaksi (ja sekin meni katon kautta...).  Lopuksi vielä suora luoksetulo lelun kanssa.

Ruutu oli vaihteeksi "väärässä" päässä hallia, eikä Huima nähnyt kun Anne vei sinne namipurkin. Huima lähti eteenpäin, teki pari mutkaa, ja pysähtyi puoliväliin matkaa seisomaan. Häiriötä oli sivulla jonkun verran, selvästi sekoitti Huimaparan pasmat. Annoin Huiman vaan seistä siinä häntä pystyssä ihmettelemässä, ja jonku ajan päästä herneet ilmeisesti kohtasivat ja Huima kääntyi ja juoksi ripeästi ruutuun! Hyvä Huima! Luulen että se tämmöisestä oppii kuitenkin aika paljon. Päälle kaksi toistoa niin että namipurkki ruudussa ja neljäs niin, että menin ruudun sivulle, kutsuin Huiman ruutuun ja heitin namipurkin perään. Kaikki ok.

Ohjatussa noudossa sitten taas tökki merkki, jota ei varsinaisesti edes otettu...
Tarkoitus oli kapuloiden viennin jälkeen juoksuttaa Huima namin avulla merkille seisomaan, mutta eka yrittämällähän se lipsahtikin sitten jo kapulalle. Se olisi pitänyt pysäyttää seis-käskyllä, mutta hidas ohjaaja tunaroi. Saatiin sitten tehtyä kuitenkin kaksi ihan onnistunuttakin suoritusta, joissa Huima seisoi merkillä odottamassa kun kävin nostamassa oikeat kapulat. Toisella kerralla se kyllä uhkaavasti kaartoi jo kapula suussa keskimmäiselle kapulalle, mutta ehdin onneksi heittää sille lelun palkaksi. Pitää muistaa kiinnittää huomiota tähänkin. Mutta mitenkähän kummassa saan merkistä tehtyä sille mielenkiintoisemman kuin kapuloista? Huiman tuntien siinä voikin olla hommaa. (Varpu huhuu, vinkkejä..?!)

Paikallaoloja otettiin tänään kaksi, ensimmäinen pari minuuttia piilossa, ja toinen n. puoli minuuttia piilossa. Paikallaolot oikein hyvät ja hiljaiset, mutta toisella kerralla maahanmeno vaati tuplakäskyn.

Paikallamakuun jälkeen otettiin vielä aimo pätkä seuraamista että saatiin loppuruoat nassuun. Ehkä ihan vähän edistystä tapahtunut vasemmalle käännöksissä, mutta aika kaameat ne on edelleen. Kontakti on hallissa kyllä kerrassaan loistava!

Hui oli tänään(kin) kovin innokas, ja kiva huomata että työ on tuottanut tulosta ainakin luoksetulon ja kaukojen osalta  : )