– Arolammintien varressa oleva kesantopelto oli jo lumeton, joskin routainen. Jäljen pituus parisataa metriä, keppejä viisi ja kulmia yksi. Ikää reilu puoli tuntia, suht tyyntä.

Huimahan oli ihan intona kun huomasi mitä ollaan menossa tekemään, ja koetti etsiä jälkeä jo ennen lähetystä. Suurimman osan jäljestä ajoi hienosti ja keskittyen, mutta ennen kulmaa bongasi jonkun (jäniksen?) hajun metsästä ja sitä piti vähän komentaa. Kulma meni ensin pitkäksi, sitten lähti vähän matkaa väärään suuntaan ennen kuin jälki taas löytyi. Loppu meni hyvin.

Kepeistä löytyi neljä ja lopussa ollut palkkapurkki. Minne lie viides keppi kadonnut, aika hyvin jäljen päällä mentiin kumminkin koko matka.

– Kun nyt päästiin harrastamisen makuun, käytiin vielä linkkitornilla ottamassa esineruudun puolikas. Oikeasta kulmasta lähetettynä juoksi ensin takakulmaan, siitä vasempaan kulmaan ja löysi ekan esineen (sandaali). Seuraavalla kerralla lähti edelleen oikeaan takakulmaan, etsi hyvin takarajalla, mutta ei löytänyt mitään ja tuli luokse. Seuraavalla lähetyksellä löytyi toinen esine keskeltä, mutta sen jälkeen oikea kulma tuulen alapuolelta ei meinannut löytyä millään. Kävelin Huiman kanssa puoleenväliin ja lähetin sen siitä, johan löytyi. Plussaa Huimalle siitä että irtosi innokkaasti etsimään vielä viimeiselläkin lähetyksellä, vaikka esine (liinarulla) ei meinannut millään löytyä.