z_huima2.jpg

Huima kävi kavereitten kanssa piipahtamassa Savukoskella turistina poropaimennuskisoissa. Mökki oli keskellä ei-mitään, eikä porojakaan ollut liki, joten Huima sai viettää villiä ja vapaata elämää. Mukana oli myös  Násti 6 kk, joten aika ei tosiaankaan päässyt käymään pitkäksi.

Kaunispäällä käydessä Huimaan iski lapinhulluus. Ensin piti haukkua viisi minuuttia putkeen (ja Huimahan ei ikinä hauku turhia), ja sitten pantiin tyttöjen kanssa menoksi rinteessä. Oli se vaan ihmeellistä pienen porokoiran mielestä  : )

Lähin kosketus Huimalla oli poroihin, kun se lenkillä pyöri poronkakassa. Ja kyllähän se vähän autossa louskutti kun poroja oli näköpiirissä. Tuskinpa enää porokisoihin Huiman kanssa mennäänkään, se on testissä ollut ja se saa riittää.

Sen verran reissussa harrastettiinkin, että otettiin mökkitiellä vähän viestiä. Hyvinhän se sujui lapin maisemissakin, paitsi että Huimalle on kyllä kauhean hankalaa jättää toinen pää. Varsinkin kun unohdin sen ja käskin syöttää vähän makkaraa ennen kuin lähdettiin omaan pisteeseemme.

http://www.saunalahti.fi/~caliente/savukoski/