Tänään käytiin paikkailemassa eilistä jälkisählinkiä Peuranpääntiellä.

•  lämpötila 6.4 °C, paine 1020.4 hPa, kosteus 55%, pohjoistuulta 5 m/s. Metsä oli eilisen sateen jäljiltä kosteaa.
•  Ikää jäljellä n. tunti. Erkylässä vilisi farmariautoja, joten en uskaltanut vanhentaa enempää.
•  Kulmia kaksi (2x 90° vasen)
•  Pituutta 700 metriä, pari polunylitystä

Janalta jäljelle matkaa n. 10 metriä, lähetin Huiman tieltä niin että väärään suuntaan lähtiessä olisi tullut asvalttitite vastaan. Huima kumminkin lähti hienosti suoraan janaa pitkin ja heti jälkeä oikeaan suuntaan yhtään jälkeä ylittämättä. Palkaksi eka keppi muutaman metrin päässä janasta.

Tuulta tuntui olevan paljon enemmän kuin tuo 5m, mutta Huima meni kuitenkin aika kivasti jäljen päällä nenä maassa ja suht rauhallista vauhtia vaikka jälki oli noin tuore. Toisen kepin paikkeilla Huima haisteli kovasti ilmaa ja kierteli vähän, mutta meni ohi. Luulin että Huima oli bongannut jonkun eläimen hajun, mutta se taisi olla kuitenkin keppi jonka hajua tuuli pyöritteli.

Kolmas keppi löytyi pienen nuuskuttelun jälkeen. Ennen ekaa kulmaa Huima bongasi myös myyrän tai sisiliskon, ja teki pienen sivuloikan. Tulikivenkatkuisen palautteen jälkeen se palasi reippaasti takaisin jäljelle. Kulmasta Huima meni muutaman metrin yli ja kaarsi sitten loivasti takaisin jäljelle. Ihmeen hyvin se sai jäljestä kiinni, tosin tuuli tuli tässä kohtaa suoraan jäljen takaa.

Seuraavassa kulmassa sattuikin sitten tulemaan rottweiler näköetäisyydelle ja Huimahan otti siitä sitten räyhät. Aika kovasti sitä sai komentaa takaisin hommiin, mutta jälki löytyi onneksi aika helposti. Harmi kun sattui juuri kulmassa, niitä kun pitäisi nyt alkaa harjoittelemaan ihan urakalla.

Saldo: kuudesta kepistä löytyi viisi. Huiman työskentely oli tosi hyvää näin tuuliselle kelille, paitsi että kovin häiriöherkkä tuo tuntuu olevan tässäkin lajissa. Janasta tänään Huimalle roimasti pluspisteitä : )