Käytiin taas kokeilemassa miten vieras jälki sujuu, eikä siinä kyllä mitään eroa ole itsepoljettuun. Tosin pitäisi joskus päästä kokeilemaan myös ihan uppo-oudon ihmisen jälkeä.

Pituus: 800 m
Ikä: 1h 45min
Keppejä: 8 (+päässä palkkapurkki)
Kulmia: 2x90° ja 1x 45°
Tuuli: Ekalla suoralla kohtalainen vastatuuli
Muuta: Metsä aika kuivaa, aurinkoinen päivä.

Jana meni tänään ihan läskiksi, Huima meni suoraan yli ja autotielle. Löysi se kohtuullisen nopeasti sitten sen jäljenkin, ja lähti heti oikeaan suuntaan. Parinkymmenen metrin epävarmemman alun jälkeen Huima meni kuin raiteilla ekaan kulmaan saakka, joka oli n. 400 metrin päässä. Tällä välillä oli neljä keppiä, jotka kaikki löytyivät varmasti.

Eka kulma meni ensin vähän pitkäksi, olisi pitänyt kääntyä oikeastaan ihan polun päälle ja Huima jatkoi ensin suoraan yli, ja sitten vastakkaiseen suuntaan, kunnes jälki taas löytyi. Löysällä vaijerilla Huima sai tehdä etsintähommat ihan itse, ja ihan kivasti oikeastaan tekikin, kulma kun oli polun päällä tosi vaikea.

Seuraava suora pätkä oli myös vähän turhan hankala: jälki meni hiekkaisen polun toista "laitaa", eli n. metrin päässä polusta. Huima meni oikeastaan koko pätkän polkua pitkin, ja pysähtyi kulmaan joka oli n. vajaan sadan metrin päässä polun risteyksessä. Siinä pitikin sitten mietiskellä pitkään, mutta kiva että Huimalla ei ollut aikomustakaan alkaa mihinkään muihin hommiin vaikka jälki katosikin. Vähän aikaa pyörittyään Huima sai jäljestä kiinni ihan kulmassa.

Seuraava keppi jäi löytymättä, olisiko kulmassa tullut vähän epävarmuutta kun seuraavat sata metriä ei mennyt ihan yhtä tarkasti jäljen päällä kuin alku. Tosin jäljentallaajan kiertämät kivet ja risukotkin varmaan vähän vaikeuttivat, ja lisäksi tällä pätkällä oli sivutuuli. Kolmannen loivan kulman Hui  meni taas todella hyvin, ja loppu oli ihan pala kakkua.

Kahdeksasta kepistä löytyi seitsemän, plus lopussa ollut palkkapurkki. Ajovauhti oli tänään hyvä, oikeastaan yhtään ei tarvinnut jarrutella. Janaa lukuunottamatta Huimalta aika upea suoritus, ja mukavaa että se ei heti lannistu vaikka tulee ongelmia. Tarpeeksi kun antaa siimaa, se kyllä tekee ihan oikeat ratkaisut. Vähän väsähtäneelle Huima taas näytti loppusuoralla, nyt pitää muistaa tehdä sille pari helppoa treeniä tähän väliin.