Mökkireissulla käytiin ottamassa vähän ruututreeniä sun muuta vieraammissa maisemissa.

Perjantai-iltana oltiin Kaalisaaren hiekkakentällä jonne tein ruudun niin että Huima odotti autossa ja jätin pienen namipurkin takareunalle.

Ensin otettiin vähän askelsiirtymisiä, seuraamista ja luoksetuloa, sekä kaukoja ilman seisomisesta maahanmenoa joka on vielä liian vaikea kauempaa tehtäväksi. Sitten se ruutu: virittelyn jälkeen lähetin Huiman ruutuun, ja se juoksi ensin ruudun vieressä maasta pilkistävälle narutupsulle. Seisoi ihan vähän aikaa siinä hämmentyneen näköisenä, ja sitten nopeasti ilman uutta käskyä ruutuun. Voisihan sitä vähän miettiä minne sen ruudun pystyttää, ainakin tässä vaiheessa kun se ei ole mikään varma juttu ollenkaan. Päälle otettiin vielä niin että menin ruudun reunalle ja kutsuin Huiman tyhjään ruutuun seisomaan. Tämä menikin jo ihan helposti.

Lauantai-aamusta käytiin palveluskoiraharrastajien kentällä nuuskimassa pupunhajuja. Heti kentälle tultua laitoin Huiman paikallamakuuseen siksi aikaa että tein sille ruudun valmiiksi. Pidempään en uskaltanut sitä makuuttaakaan kun näytti sille että on kaikki lihakset jännittyneenä valmiina ponkaisemaan jäniksen perään.

Sitten kierrettiin kenttä ympäri kun ajattelin että rauhoittuu kun huomaa että jäniksiä ei ole näköpiirissä. Huima ei nähnyt yhtään jänistä mutta ei kyllä rauhoittunutkaan - ja kyllähän siellä kentän reunalla todistettavasti ainakin yksi pitkäkorva lymysikin.

Otettiin sitten kumminkin vähän seuraamista – lähinnä juosten kun se on huimasta hauskinta, sekä pelkkiä kontaktiharjoituksia. Sitten se ruutu, vaikka olinkin ihan varma että Huima juoksee ruudun läpi suoraan pusikkoon. Vaan ihan hyvin meni, tosin eka oli taas aika epävarma. Toisella kerralla Huima juoksi suoraan ruudussa olleelle lelulle.

Ruudun jälkeen kokeiltiin vielä jyrkkää A-estettä. Kerrankin kenttä jossa este oli hyvässä kunnossa ja pintakin oli kattohuopaa jossa tassut pitivät hyvin. Ensin yli ja takaisin ilman noutoa, ja sen jälkeen kokeiltiin nouto pienellä ruokapurkilla. Pakko oli juosta Huiman rinnalla, muuten se kiersi takaisin tullessa koko esteen. Tätä ei olla harjoiteltu kuin pari kertaa, joten eipä kyllä voi olettaakaan että se sen osaisi.

Ihan positiivista että Huima teki noinkin kivasti hommia, vaikka häiriö oli sille melkein pahin mahdollinen.