Paikallamakuulla aloitettiin, rivissä olikin tällä kertaa 9 koiraa, ja aika tiiviisti aseteltuna (Huima Onnin ja Touhon välissä). Huima meni maahan ekalla käskyllä ja makasi kuulemma rauhallisesti koko ajan (≈ 3 min). Perään otettiin kaksi EVL-jättöä ja nostoa. Molemmilla kerroilla Huima tarvitsi kaksi käskyä että meni makuulle, ja ekalla kerralla meinasi nousta istumaan kun vieressäolija käskytti omaansa. Onneksi oli nopeat refleksit ja jäi vain aikomukseksi. Toisella kerralla Huima ei enää reagoinut muiden käskyihin.

Sitten otettiin omin päin vähän kaukoja, istumista, luoksetuloa, askelsiirtymisiä ja lyhyitä seuraamispätkiä lelulla. Kaukot jumitti taas, ja kerran Huima lipsahti istumasta makuulle. Seuraaminen oli hyvää ja luoksetulo taitaa pikkuhiljaa olla menossa jakeluun. Askelsiirtymiset on Huimasta kivoja.

Päivän varsinaisena teemana oli muutaman liikkeen kokeenomainen suorittaminen. Odoteltiin jonkin aikaa Huiman kanssa vuoroamme istuskellen, näytin Huimalle kassissa olevan ruokapurkin ja Huimalla olisi ollut kova kiire päästä kentälle.

Liikkeiksi valittiin Huimalle helpot hyppynouto ja liikkeestä istuminen, sekä seuraaminen josta tuli sitten loppupalkka. Nouto ja istuminen taisivat mennä kympin arvoisesti, noudon jälkeen Huima oli tosin jo lähdössä ruokakupille  : D  Seuraaminen otettiin pidemmän kaavan mukaan ja askelsiirtymisten kanssa, täyskäännös juosten. Ei se nyt mikään katastrofi ollut, mutta välillä Huima taas herpaantui. Juoksupätkät meni hienosti kuten aina, kuin myös askelsiirtymiset. Vasemmat käännökset olivat tänään aika karseita. Anne lopetti ohjaamisen kun Huima oli seurannut hyvässä kontaktissa jonkun aikaa, ja sitten loikittiin ruokakupille.

Liikkeiden suorittamisessa ei ollut tänään mitään erimielisyyksiä (no onneksi harvemmin muutenkaan), mutta liikkeiden välillä Huima nuuskutti niin kiivaasti kenttää että oli vähän hankaluuksia saada sitä perusasentoon. Pitää vahtia sitä kentällä ollessa tarkkaan, ettei pääse ainakaan syömään maasta mitään.

Oikein onnistuneet treenit tänään, ja kiva harrastaa iloisen koiran kanssa  : ) Kesämasis taitaa olla tältä kesältä peruutettu.