26.07.2007 11:00
lämpötila 19 °C
paine 1000 hPa
kosteus 86%
länsituulta 4 m/s
tunnin sadekertymä 0 mm

Solttilannummella kahden kuukauden tauon jälkeen. Piti tehdä vähän pidempi jälki, mutta tallaamisen jälkeen huomasin, että jäi taas reiluun 300 metriin. Ikää tunti, keppejä kuusi, kaksi 90° kulmaa oikealle.

Koitin ensin vähän pidempää janaa, paristakymmenestä metristä lähdettiin. Huima lähti kumminkin kaksi kertaa niin vinoon, että otin sen takaisin, ja lopulta matkaa oli enää vajaa kymmenen metriä. Pitää ottaa tämä näköjään taas harjoitteluun, vaikka ihmekös tuo että näin pitkällä tauolla ehtii jo unohtuakin. Jälki oli myös sen verran tuore, että Huima varmaan bongasi hajuvanan jo kaukaa.

Jälki löytyi kumminkin helposti, ja kepit myös. Kaikki kuusi keppiä saatiin matkaan, eikä niitä tällä kertaa tarvinnut kovin kauaa paikallistaakaan. Eka kulma meni tosi pitkäksi, Huima kiersi koko vaijerin mittaisen ympyrän kulman taakse. Hyvin se kumminkin etsi, itsellä kun vaan hermo pitäisi.

Toinen kulma meni paremmin, Huima lähti koiranmitan ensin vastakkaiseen suuntaan, ja kääntyi sitten heti oikeaaan suuntaan. Toisen kulman jälkeisessä louhikossa se hukkasi vähäksi aikaa jäljen, meni varmaan reilun viisi metriä sivuun, mutta korjasi heti.

Koko matka meni aika hyvin nokka maassa, vaikka tuoreitten jälkien kanssa on ollut yleensä vähän ongelmia. Mukavaa hommaa, kunhan vaan saataisiin aikaiseksi harrastaa vähän useammin : )