Tuorein havainto: 27.10.2007 12:00
lämpötila 5.6 °C, paine 1031.9 hPa, kosteus 98%, etelätuulta 2 m/s

Solttilassa käytiin tekemässä kulmaharjoitus. Jäljen tallaamisen jälkeen sumu muuttui tihkusateeksi, enkä uskaltanut vanhentaa jälkeä kuin 45 minuuttia. Pituutta noin 500 metriä, kulmat vasen, oikea, oikea, vasen.

Janalta jäljelle n. 10 metriä, meni hyvin suoraan ja kääntyi heti oikeaan suuntaan jäljelle. Eka kulma meni sujuvasti, jäljestys oli jossain vaiheessa vähän hapuilevaa ennen kuin jälki imaisi kunnolla mukaansa. Toinen kulma ok myös, meni ensin koiranverran yli ja sitten takaisin oikeaan suuntaan. Kolmas kulma menikin sitten vähän pipariksi. Huima jatkoi kulman yli melkein vaijerinmitan, ja jäi töllistelemään kauempana näkyvän mökin pihalle. Kutsusta lähti tulemaan takaisinpäin ja matkalla bongasi jäljen taas ja lähti ajamaan sujuvasti. Neljäs kulma taisi mennä ihan pikkuisen oikoen, mutta muuten ok.

Mutta sitten ne kepit – viidestä kepistä mukaan tarttui vain kaksi. Kepit olivat lojuneet pari viikkoa autossa, joten en hajustanut niitä yhtään sen enempää. Ilmeisen hajuttomia olivat sitten kumminkin kun loppupalkan jälkeen heittelin vielä yhtä keppiä palkaksi, ja olipas sen löytäminen hankalaa!

Täytyy olla kumminkin tyytyväinen Huiman jäljestämiseen, keväällä ollaan oltu viimeksi sateessa jäljellä, ja silloinhan Huima eksyi heti kättelyssä (no silloin taisi sataa kyllä vähän enemmän). Täytyisi harrastaa sateella jäljestystä enemmän, jos se sitten lähtisi sujumaan vähän helpommin.