lämpötila 21 °C, paine 1024.4 hPa, kosteus 41%, itätuulta 2.4 m/s, tunnin sadekertymä 0 mm, selkeää (0/8)

Jäljen pituus 900 metriä, hyvin hajustettuja keppejä 10 (+ muutama kuivanami), kulmat 4 x oikea, joista yksi loiva. Kuiva kangasmaasto, ikää jäljellä kaksi tuntia. Ridasjärven ampumaradalla oltiin, käynnissä oli koko ajan oikein kunnon sota.

Jäljelle oli matkaa n. 30 metriä, ja Huima eteni hienosti suoraan. Ensin se meni vähän jäljen yli, ja lähti sitten takajälkeen. Laskin vaijerin kädestä ja päästin sen menemään tielle saakka, siinä se pyöri hiukan aikaa ja käskystä lähti sitten etenemään oikeaan suuntaan. Eka keppi löytyi aika nopeasti palkaksi.

Ekan ja tokan kepin välissä Huima meinasi sitten saada kyynpureman. Näin kun kyy hyppäsi oikealle ja Huima vasemmalle, ja päästin vertahyytävän kiljaisun. Olin ihan varma että kyy oli purrut Huimaa, ja hetken kääntelin ja vääntelin Huimaa kun etsin puremakohtaa. Huima oli jo vähän lähdöllään metsästä pois, mutta ajattelin että se tulisi jatkossa kostautumaan, joten urheasti jatkettiin matkaa. Ei Huimaa tarvinnut kyllä yhtään houkutella jatkamaan, se lähti jäljelle uudelleen paljon iloisempana kuin emäntänsä.

Loppumatka mentiinkin sitten paljon lyhyemmällä vaijerilla – vaikka eipä kai sekään välttämättä mitään auta. Huima eteni koko matkan niin rauhallisesti, että sen olisi varmaan voinut ihan hyvin päästää vaikka jäljestämään vapaana. Aika kivasti mentiin jäljen päällä melkein koko matka muuten, mutta joka kulmassa tuli pyörimistä. Eka kulma oli pahin, siinä se teki melkein vaijerinmittaisen ympyrän ennen kuin pääsi kartalle. Hyvin Huima kumminkin työskenteli, eikä näyttänyt missään vaiheessa sille että homma tympisi tai että se luovuttaisi kun jälki katosi.

Kepeistä löytyi 8/10, ja tällä kertaa niitä ei tarvinnut paikantaa niin kauaa kuin yleensä. Varmaan kunnon hajustuksen lisäksi siihen auttoi kuiva pohja, "ylimääräisiä" hajuja ei varmaan ollut niin paljon häiritsemässä. Ihan hyvin Huima jaksoi loppuun saakka, mutta kyllä olin tyytyväinen että en ollut tehnyt yhtään pidempää jälkeä. Kuuma ilma saa nykyään Huiman aika vetämättömäksi.