Tänään ehdittiin vihdosta viimein tokotreeneihin, ja kyllähän me sitten treenattiinkin. Ehkä vähän liikaakin (?), mutta kun Huima oli niin tyytyväisellä ja innokkaalla tuulella.

Kentälle mentiin tänään tarkastuksen kautta, ja tähän pitääkin näköjään panostaa. Huima nuuski maata ja oli lähteä jo jonnekin huitelemaan, makkaran avustuksella päästiin säällisesti paikallemme.

Varsinainen treeni aloitettiin paikallaistumisella, aikaa oli reilu minuutti, josta osan olin piilossa. Tuuli toi takaa nenään jotain hyviä tuoksuja, mutta mutta pienestä nuuskimisesta huolimatta meni tosi hyvin. Yhtään ei näyttänyt sille, että olisi tehnyt mieli laittaa makuulle.

Heti perään paikallamakuu, jättö vuorotellen ja piiloon. Aikaa oli muutama minuutti, jonka aikana liikkeenohjaaja kävi kiertelemässä koirien ympäri. Hyvä ja rauhallinen paikallamakuu!

Sitten otettiin itseksemme kaukoja, ensin metrin päästä, ja sitten n. viiden metrin matkalta. Takapalkka toimi taas hyvin, vaihdot olivat nopeat ja hyvät, paitsi että makuulle seisomasta tekniikka on edelleen se, että takajalat jäävät paikalleen ja etujalat liikkuvat, jolloin se saman verran edistää. Luulen että annan olla näin...

Pieniä pätkiä seuraamista (kulmissa vähän sanomista, mutta into ja kontakti hyvä), liikkeestä istumista (ei moittimista), ja metallinoutoa. Avitin noudon luovutusta vähän,  niinpä se suurin piirtein täytti kriteerit. Luoksetulon pysäytys tehtiin myös takapalkalla. Pysäytys oli hyvä, mutta Huima ei lähtenyt ensimmäisellä käskyllä. Jarruttaakohan se takapalkka vähän tuota lähtemistä?

Ohjattuna otettiin tänään ohjatun noudon alkeita lelulla. Toiselle puolelle ei viety mitään, parin metrin päähän toiselle puolelle lelu. Anne vei lelun ensin, ja sitten kokeiltiin tuleeko vauhtia enemmän jos vien sen itse. Ei mikään kauhean säpäkkä suoritus kumminkaan, vaan tosi vähän on harjoiteltukin. Ja niin, tänään sain neuvon luopua "vääristä" suuntakäskyistä. Luultavasti ihan hyvä neuvo, kun vaan muistaisi sen sitten myös! Tästä lähtien käskynä siis ihan normaali "tuo" -käsky.

Ruutu meni tänään vähän pipariksi. Kun sitäkään ei olla otettu pitkään aikaan, ajattelin pelata varman päälle ja vein sinne ensin Huiman kanssa karvapallon palkaksi. Eka lähetys meni siis  vielä hyvin, mutta toisella kertaa meinasin palkata Huiman ruudun reunalta, ja sehän ei sitten enää onnistunutkaan kun pallo veti vastustamattomasti puoleensa. Tehtiin sitten lopuksi vielä niin että pallo oli ruudussa valmiina.

Aika kivat treenit tänään – heti sitä innostuu itsekin kun Huima on innokas. Nyt pitäisi muistaa pitää vaan se linja, että pieniä kauneusviheitä saa tulla, jos suoritus vaan on iloinen.