Tässä se nyt komeilee – meidän Tomera, eli virallisesti Pihlajamäen Gil-Estel:
1700707.jpg

Tomera ei olekaan mikään ihan turha pentu – se osaa jo kiivetä sohvalle, kiivetä rappuja (ikävä kyllä), olla pissaamatta koko yönä, tehdä kaikki asiat ulos (tässä saattanee tulla vielä vähän takapakkia ;-D) ja leikkiä taitavasti. Luoksetulokin on jo aika hyvällä mallilla. Tähtityttö!

Matka kasvattajalta meni aika mukavasti, Tomera malttoi jopa välillä vähän nukkua Kaisun sylissä (kiitos vaan apukuskina olemisesta!). Hyvinkäällä päästiin ekoihin liikennevaloihin kun eväät tulivat väärästä päästä ulos, mutta sattuuhan sitä.

Kotiin päästyä syötiin ja tutustuttiin paikkoihin. Huimakin vähän innostui pientä leikittämään, ja sitten mentiin koko sakki nukkumaan. Onneksi sänky on niin korkea, että sinne pentu ei ihan vielä pääse. Nukahdettuaan Tomera makasi liikahtamatta ja äännähtämättä aamuun saakka, kuudelta kipitettiin ulos pissalle ja evästä nassuun. Kakatkin on kaikki tulleet metsän puolelle, miten taitava eläin!

Mummeli on ollut vähän myrtsinä näiden päivien tapahtumista. Enimmäkseen se koittaa olla syrjemmällä, vaikka eilen innostuikin vahingossa pikkuisen leikkimään. Tänään Huima murisi Tomeralle muutamaan otteeseen oikein kunnolla, kun se tuli härkkimään kesken puruluun syönnin. Mahtava juttu, kun pelkäsin eniten sitä että Huima antaa riepottaa itseään miten vaan.

Pennun maailma on vaaroja täynnä, ja tämä meidän piha ei ole kyllä ihan paras mahdollinen pentupiha. Eilen Tomera muksahti pengerrykseltä alas, pudotus on aika korkea, mutta onneksi alla oli rehevä pähkylätupsas. Parvekkeelle sitä ei saisi laskea ollenkaan kun kaiteen raoista voi pudota, ja tänään se onnistui jäämään päästään kiinni koiratarhan verkkoon.

Tässä muutama kuva eiliseltä hakureissulta:1700714.jpg

Kasvattajalle vähäksi aikaa jäävä Siiri-sisko ja sen lepakkokorvainen veli.


1700715.jpg

Äiti uhkaa syödä Tomeralta pään pois. Myy näytti olevan kova leikkimään pentujen kanssa, ja välillä näyttikin sille että se on itsekin taantunut samalle tasolle :-)

1700712.jpg

Kolme sukupolvea Pittuksen emälinjaa samassa (tuhruisessa) kuvassa. Vasemmalla Myy, Huima, Gundor ja Siiri.

1700709.jpg

Kuin kaksi marjaa – Tomeran äiti ja mummu.

 Ja tässä sitten Tomeran ensimmäisiä tuloksia ;-)
Pekka Korrin tekemä pentutesti kuuden viikon iässä:

1.       Käyttäytyminen sylissä:  3
2.       Luoksetulo < > rohkeus: 4
3.       Kontakti: 4
4.       Taistelutahto:  2
5.       Taistelutahto (ajava saalisvietti): 5
6.       Alistus: 4
7.       Palautuminen: 5
8.       Ääniherkkyys: 5
9.       Käyttäytyminen pöydällä: 5
10.   Laumavietti: 5
11.   Toimintakyky: 5
12.   Hermorakenne: 4

Näin kotioloissa taistelutahtoa näkyisi kyllä löytyvän enemmän kuin kakkosen verran, pentu on kovin Tomera vetoleikkijä, ja sinnikäs saamaan kaiken haluamansa.