1710208.jpg

Pois alta risut ja männynkävyt, täältä tulee Tomera.

1710212.jpg
Viaton ulkokuori kätkee terävät hampaat ja pirullisen luonnon.

1710213.jpg
Mummua ällöttää.

1710217.jpg
Onneksi Nipa-Norsun kanssa voi leikkiä, ja siihen voi upottaa hampaatkin ilman että se murisee.

1710216.jpg
Mökillä riittää aina puuhaa. Tässä tarkastetaan mökin perustuksia – ei kosteusvaurioita.

1710219.jpg
Pulahduksen jälkeen tulee hepuli. Ja tulee se muutenkin.

Tomera pääsi mummuineen viettämään pari päivää mökillä. Matkapahoinvoinnista huolimatta reissu oli aika kiva. Huima vietti päivät eri puolella tonttia, ja Tomera seuraili enimmäkseen emäntää. Hommaa riitti, ja uusia elämyksiä myös.

Mökille tullessa kävin ensimmäiseksi hakemassa vettä pahaa ääntä pitävältä pumppukaivolta. Tomera juoksi äkkiä etupihalle, mutta kun itse ehdin ämpäreineni sinne asti, pentu olikin kiertänyt toista kautta ja seisoi jo kaivonkannen päällä tutkimassa että mikä se laite oikein oli.

Eilen se teki kaksi eri pulahdusta järveen. Ekalla kerralla taisi pohjata, eikä pentu ehtinyt oikein pelästyäkään kun oli jo rannalla. Toisella kerralla se molskahti järveen tunnin kivillä taiteilun jälkeen, eikä päässyt omin avuin pois. Siinä vaiheessa kun meripelastaja ehti poimimaan pentua, se oli jo aika hädissään. Hetkeen se ei rantaan tullutkaan, mutta turkki ei ehtinyt kumminkaan kuivua ennen kuin se oli taas kivellä.

Torstaista maanantai-iltaan on tullut kahdet pissat sisälle – melkein sisäsiisti siis! Nekin kaksi kertaa ovat olleet ihan emännän huolimattomuutta, selvästi on pyrkimys ulkopissoille. Edes öisin ei ole käynyt vahinkoja.

Yksinoloa ollaan harjoiteltu myös. Huiman kanssa autohäkissä on ihan mukava odotella, se ei ilmeisesti ole yksinoloa ollenkaan. Yksin häkkiin jäätyään Tomera haukahteli vähän aikaa, mutta kun vartin päästä tultiin Huiman kanssa takaisin, autossa oli ihan hiljaista. Tänään pentu oli yksin kotona reilun pari tuntia, ja ilmeisesti nukkui kun tulin takaisin. Huimaa en viitsinyt kiusata jättämällä sitä pennun seuraksi, sillä kun on ollut vähän rankkaa ;-)

Tänään opeteltiin hihnassa kävelyä, ja siitä tulee kyllä vielä molemminpuolinen itku ja hammasten kiristys! Kynsien leikkuu sen sijaan sujui kuin vettä vaan.

Ollaan me jo vähän "treenattukin", naksua on alettu ehdollistaa, ja lisäksi on tehty vähän luopumisharjoituksia. Eilen pentu teki lähes täydellisen metallinoudon ;-D
Ahneutta olisi havaittavissa, ja kovasti se myös tykkää leikkiä vetoleikkejä. Muutaman kerran sain pennun jopa palauttamaan heittämäni lelun vedettäväksi. Aika mainio tapaus kaikin puolin!

Tänään illalla kävi sitten semmoinen vahinko, että Huima innostui leikkimään Tomeran kanssa. Aika kiva, siitä se varmaan sitten lähtee. Tylsempi juttu on, että vaikka Huima muuten pentua tarvittaessa komentaakin, ruokailutilanteissa se antaa pennun tulla omalle kupilleen. Olen sitten ollut vahdissa että Huimakin saa ruokarauhan.