Tänään käytiin katsomassa pikkuserkkuja ja siskon-lapsen-lapsia (tai siis emäntä katsoi). Matkalla poikettiin juniorin kanssa jäljestämään Klaukkalan keskustassa olevalle nurmialueelle.

Klaukkala oli hiljainen perjantai-iltana, mutta kyllähän siellä vähän häiriötäkin oli. Yhden kerran Tomera nosti hetkeksi pään ylös kun joku poika huhuili aika lähellä. Muuten se jäljesti koko matkan hienosti nenä maassa. Myös tuulen suunta teki tepposet, kun jälkeä tehdessä ei tuntunut tuulevan erityisesti mistään, mutta sitten kun päästiin sitä ajamaan, alkoikin käydä aika voimakas sivutuuli. Ikää jäljellä oli 15 minuuttia.

Jäljellä oli mittaa 75 askelta  (olisko noin 40 metriä?), ja välissä oli siellä täällä yksi tyhjä askel. Tomera lähti jäljestämään aika hyvin, tosin alkumatkasta se tahtoi mennä ihan vähän sivuun tuulen suuntaan. Melkein jokainen nami tuli syötyä, ja tyhjät askelet ylitettiin kuin vettä vaan. Vähän hankaluuksia tuotti nurmikolla olevat mopon (?) jäljet, muutamaan otteeseen Tomera seurasi niitä parikymmentä senttiä. Olisiko se niin hyvin hoksannut murtuneen maan hajun?

Häiriöistä huolimatta Tomera jäljesti hirmuisen hyvin, ja rauhalliseen tahtiin. Lopussa oli muutama ylimääräinen frolic, ja sitten vielä leikittiin päälle. Ennen leikkimistä se olisi vielä tahtonut jatkaa "tyhjää" jälkeä eteenpäin. Hyvä Tomppa!

Taikarumpulassa oli kylässä Nasti, sekä pennut pyöräyttänyt Tuike. Huima pääsi ensin Tuikkeen, Kuuran ja Piikun kanssa pihalle, sitten Tuike meni sisään, ja Nasti ja Tomera pääsivät pihalle. Ensin Nasti pelotti kovin, kun paikka ja hajutkin olivat vieraita, mutta sitten kun Huima alkoi leikkiä Nastin kanssa, Tomerakin alkoi rohkaistua. Ensin se haukkui ja syöksähteli isompien koirien ympärillä, ja kohta se jo ajoi Nastia takaa. Melkein kolme tuntia nuoriso-osasto sitten jaksoikin painaa pitkin pihaa :-)

Pennut olivat – yllätys yllätys – aikas söpöläisiä. Kovin jo taapersivat töppöjaloillaan, ja piirtopää-tyttö piti melkoista älämölöä. Mukavaa kun Lecibsin sisarusten suku jatkuu :o)

Ensin leikkivät Huima ja Nasti, ja Tomera katsoi kauempaa:

1844329.jpg

1844328.jpg


Sitten Tomera uskaltautui vähän lähemmäs:
1844326.jpg

Ja lopulta Tomera rohkaistui leikkimään itsekin:
1844325.jpg

Ja tämmöisiä uusia söpöläissukulaisia emäntä näki:
1844323.jpg

Kiitos Nastille leikkiseurasta, ja Tuijalle pentushowsta : )