Rankkaa se on koiranpennunkin elämä, kun jo kolmikuisena joutuu koulunpenkille: tänään Tomeralla alkoi Riitta Korrin viiden viikoon tokokurssi kilpailemaan tähtääville pennuille. Kurssi alkoi pienellä teoriaosuudella, jossa puhuttiin lähinnä viretilasta ja kontaktista. Jo pienille pennuille suositeltiin palkan viivästyttämistä, eli esim. kahden liikkeen ottamista ennen palkkaa, jotta tottuvat heti pienestä pitäen siihen että palkkaa ei välttämättä tulekaan joka asiasta, eikä ohjaaja ole namiautomaatti.

Alustuksen jälkeen katsottiin vuorotellen kaikkien pentujen kontakti. Sattumalta treffattu kasvis Pihlajamäki pyyhälsi paikalle juuri teoriaosuuden päätteeksi, ja Tomeralta meni pasmat ihan sekaisin. Onneksi muut viisi pentua esiintyivät ennen meitä, joten Tomppa ehti vähän siinä välissä rauhoittua mielenkuohuistaan. Loppujen lopuksi Tomeran kontakti sai kuin saikin opelta kehuja.

Kontaktin jälkeen opeteltiin vuorotellen edestä sivulletuloa. Maanantaina oltiin vähän alustettu tätä juttua, mutta tuo edestä kiertäminen oli ihan uutta molemmille. Ohjaajaa piti tässä hommassa kouluttaa enemmän kuin Tomeraa – Huima kun on tullut aina sivulle takakautta kiertämällä, joten sivulletulokoukeroissa oli vähän hahmotusvaikeuksia, ja Tomerakin olisi tahtonut käännähtää mielellään väärään suuntaan. Riitta epäili, että Tomppa saattaa olla sivulletuloon "vääränpuoleinen".
Näin se kuitenkin sujui muutaman kerran ihan hienosti:
Kaksi namia käteen > vasemmalla jalalla askel taakse > takana ensimmäinen nami nassuun > askel takaisin eteen, ja toinen nami. Parhaiten meni kun tehtiin  kiekura tarpeeksi hitaasti ja rauhallisesti.

Lopuksi kaikki saivat esittää leikkimistaitojaan vapaavalintaisilla leluilla. Tompalle otin ohjaajan lempparilelun, eli rottarätin. Tomera leikki hyvin, niin kuin yleensäkin, ja sai taas kehuja vaikka kävikin välillä vähän laukkomassa variksen perässä. Varis vielä näytti oikein ärsyttävän sitä laskeutumalla vähän matkan päähän ja lennähtämällä Tomeran lähestyessä pikkuisen matkaa eteenpäin. Onneksi lelu voitti mokoman siivekkään aika pian. Tomera toi voitetun rätin joka kerran aika hyvin takaisin, mutta ohjeeksi saatiin kuitenkin leikkiä kahdella lelulla, ja käyttää lisäksi leikkiessä aloitus- ja lopetussanoja. Leikki täytyy aina päästä lopettamaan itse, eikä pennun leikkiinhakuyrityksiä saa myöskään noteerata.

Jos ei lasketa Tomeran hepulointia kasviksen saapuessa – mikä nyt oli ihan ymmärrettävää – niin Tompan eka koulupäivä sujui tosi hienosti. Toiset pennut kiinnostivat sitä kyllä, mutta yllättävän hyvin se kuitenkin myös otti kontaktia ja oli nätisti hihnan päässä. Yllättävän hyvin Tomera myös jaksoi, tunti on noin pienelle kuitenkin tosi pitkä aika, vaikka suurin osa ajasta olikin vain oleilua.

Tunnin päätteeksi Tomera-täti pääsi vielä tapaamaan kasviksella kyydissä ollutta siskontyttöään Katlaa. Aluksi Katla kertoi Tompalle kuka on kuka, mutta tämän selvittyä molemmat leikkivät sen mitä hihnat antoivat myöden.

Tomeran jälkeen otin vielä Huimankin pikkuisen touhuamaan, ja alkukankeiden virittelyjen jälkeen se tekikin oikein hienosti ja innokkaasti. Otettiin aika paljon seuraamista, vähän kaukoja, ja liikkeestä istumista.

Kotimatkalla poikettiin vielä pellolle myyrästämään – kovin näyttivät koirat tyytyväisille illan ohjelmaan.