Tänään lähdettiin flunssaa uhmaten pentukurssille. Oli kurssin viimeinen päivä, ja tänään saatiin itsenäisesti tehdä treenisuunnitelma ja treenata valvovan silmän alla. Tomera oli tänään odottaessa aika levoton, tosin rauhoittui vähän ajan mittaan. Kotona ollaan vähän harjoiteltu rauhoittumista, mutta ei vielä niin että se kentälläkin toimisi. Sylissä se kyllä rauhoittui sielläkin aika hyvin.

Meidän treeninä oli tänään alkuleikin jälkeen askelsiirtymiset eteenpäin, sitten kaukot maa-istu-seiso-maa, luoksetulon pysäytykset ja lopuksi ruutu. Tomera kulki kentälle tullessa ihan täysin nenä maassa, ja aavistelin jo pahinta. Lähti se kuitenikin leikkimään, ja kun oli tarpeeksi nopea kaikissa toimissa, se piti kuin pitikin kontaktin aika hyvin. Alusta unohdin sen virittely/aloitussanan "treenataan" – miten se voikin olla aina niin vaikea muistaaa, vaikka sitä ollaan periaatteessa käytetty Huimankin kanssa.

Askelsiirtymiset menivät muuten ihan hyvin, mutta kuulemma pitää olla vielä vähän tarkempi sen kanssa etten vahingossa palkkaa sitä silloin kun sillä on tassut ilmassa. Sen kanssa saakin olla tosi nopea, tassut kun viuhuvat ihan väkisinkin. Kaukot sujuivat myös aika kivasti, seisomaan nousemisessakin alkaa olla jo vähän ideaa. Etutassut vielä vähän liikkuvat tässäkin ylöspäin, mutta takajalat pysyvät kohtuullisesti paikoillaan. Askelsiirtymiset ja kaukot tein niin että hihna roikkui maassa, ihan en tänään luottanut siihen että Tomera pysyy maisemissa. Vaan pysyihän se ihan hyvin.

Luoksetulon pysäytyksiä otettiin nyt ensimmäistä kertaa niin että joku piti kiinni, eli matka oli vähän pidempi ja vauhti kovempi kuin eilisessä testauksessa. Eka pysähdys meni aika pitkäksi, toinen oli jo selvästi nopeampi, ja kolmas kerta oli jo aika hyvä. On sillä ihan hyvät hoksottimet :-)  Ohjaaja sai pallon takaisin joka kerta, vaikka vähän pelkäsikin että pentu ja pallo häviävät horisonttiin.

Ruutu otettiin kertaalleen viimeiseksi liikkeeksi. Vietiin yhdessä vihreä namipurkki nurmikolle, ja sitten hölköteltiin hihnassa lähetyspaikalle. Vauhti oli suht hyvä, ensin Tomera kaarsi sisäkautta takakulmaan, ja löysi sitten purkille.

Meidän treeni oli kuulemma hyvä yhdistelmä hyvin tehtyjä liikkeitä, ainoat miinukset tulivat tassujen heilumisen tarkkailemisesta perusasennossa ja treenien aloitussanan uupumisesta. Ollaanpas me hyviä ;-D

Treenien jälkeen Tomera pääsi (lue: joutui) neljän pennun pentuporukalla leikkimään kauempana olevalle nurmialueelle. Sehän olikin Tompasta aivan kauheaa! Ensin se meinasi paeta paikalta, sitten se hyppi ihmisiä vasten pyrkien turvaan, sen jälkeen se hyökkäili ja napsi ilmaa häntä koipien välissä, ja sitten vasta alkoi pikku hiljaa rentoutua. Vielä kun muut huomasivat että toinen on ihan ressukka, ne vähän käyttivät tilaisuutta hyväkseen ja alkoivat isotella. Kyllä Tomera nauttikin, juoksi muiden perässä häntä pystyssä ja vei leluksi löytynyttä muovipurkkiakin, mutta loppuun saakka se vähän jännitti hurjan tollerinpennun ärinöitä. Nyt sai Tomppa kyllä maistaa omaa lääkettään, vaikka ei se kyllä niin pahasti kyytiä saanut kuin mitä itse Lilylle kesällä antoi. Mistähän me löydettäisiin pentuseuraa?