Tänään kerrattiin taas aluksi tähän saakka opittua: ensin otettiin sivulletulo ja siitä muutama askel kerrallaan seuraamista, sitten luoksetulo ja lopuksi ruutua.

Seuraamisessa pitää olla tarkkana oman käden kanssa ettei se jää liian ylös. Olen koittanut varoa kumartumista, mutta eipä se auta jos Tomppa sitten hyppelehtii sivulla. Luoksetulo oli edelleen oikein hyvä, tänään palkkasin sen vasta kun se oli jo ihan lähellä edessä. Kohta voidaan varmaan jo alkaa harjoittelemaan eteen tulemista, kunhan se lähelle istuminen alkaisi vaan onnistua ilman pakittamista.

Ruutu tehtiin ensin niin että vietiin palkkapurkki yhdessä ja kannoin Tomeran lähetyspisteeseen, ja sen jälkeen niin että juoksutin sen sieltä namilla. Molemmat kerrat menivät oikein hyvin – kummallakaan kerralla Tomppa ei vaan löytänyt palkkapurkkia ;-)  Selvästi sillä on siis jo taju siitä että palkka löytyy merkkien sisältä, mikä on kuulemma aika harvinaista noin pienelle pennulle. Kohta saadaan jo alkaa tekemään lähetyksiä tyhjään ruutuun ja heittämään palkka perästä. Koska Tomera menee noin ripeästi ruutuun ruokapalkalla, siellä voi pitää ruokaa, mutta voisi myös kokeilla muutaman viikon päästä miten lelu toimisi. Kuulemma Tomera leikkii viikko viikolta paremmin, tosin itse en huomaa mitään kummempaa muutosta. Vähän riippuu lelusta ja siitä miten hyvin se saa nysähampaillaan siitä kiinni.

Kasvikselle tiedoksi, että Riitta kommentoi tänään Tomeraa niin, että se on "tosi hyvä ja sähäkkä pentu, josta tulee varmasti oikein hyvä tokokoira" :-)  Joo, on se ainakin hyvä ja sähäkkä pentu, jää vain nähtäväksi miten lahjakkaasti ohjaaja onnistuu pilaamaan sen ;-D

_______

Teoriaosuudessa käytiin läpi ruutua, mutta siinä ei tullut mitään sen kummempaa uutta. Seuraamaan lähtöä kannattaisi kuulemma alkaa harjoittelemaan jo tässä vaiheessa erikseen.

Jäävistä puhuttiin lisäksi sen verran, että seisomista voi harjoitella joko namilla niin että pysäyttää koiran läheltä namikädellä, tai sitten lelua heittämällä jolloin valmistellaan samalla myös jo avon pysähdystä.