Tomppa pääsi tänään ihmettelemään koiranäyttelyämeinikiä Ridasjärvelle. Autosta otettaessa Tomera katseli menoa silmät pyöreinä, mutta tottui aika nopeasti siihen että eri näköisiä koiria suhaa ympärillä. Kerran sillä meni häntä koipien väliiin kun innokas lapinkoira hypähti hihnassa kohti, ja toisen kerran kun jouduttiin sumppuun koirien keskelle, ja ihan kosketusetäisyydelle. Muuten se oli oikein reipas.
Enimmäkseen koitettiin varmuuden vuoksi olla pikkuisen sivummalla, mikä oli kyllä aika vaikeaa kun näyttelyalueella oli varsin tiivis tunnelma. Tomera istuskeli paljon kontaktissa, ja treenattiinpa vähän perusasentoakin. Selvästi sillä on hyvä ja turvallinen olo kontaktissa : )
Siinä vaiheessa kun porokoirakehä alkoi, Tomeraa alkoivat muut koirat kiinnostaa jo toden teolla. Vaikka kyllähän se ihmisistäkin tykkäsi, muutama henkilö sai tehokkaat naamapesut ja korvapuremiset. Eikä se näköjään välitä onko kohteena mies vai nainen - kaikki käy.
Porokoiria taisi olla kehässä vain kolme, harmi kun en ilmoittanut Huimaa mukaan!

*********

Tomeran 19 viikon painolukema oli 10,5 kiloa. Tässä virallinen 19-viikkoiskuva ;-)
1922553.jpg
Ei se ehkä oikeasti ole ihan noin köyrylanteinen, taitaa seistä hihnannokassa vähän kummallisesti.

**********

Päikkäreitten jälkeen tehtiin taas reissu Klaukkalaan. Huima kuolasi takapihan perimmäisessä nurkassa, ja Tomera kaveerasi Ketkun kanssa. Kun on samanvärinen, on pidettävä yhtä:
1922552.jpg

JK: ei tainnut olla Tomeralle tarpeeksi aktiviteetteja sittenkään tälle päivälle, kun oli jo ehtinyt jossain välissä kaivamaan makuuhuoneen (jonne ei ole asiaa) sänkyyn (jonne varsinkaan ei ole asiaa) ison kuopan. Ensin läpi lakanan, ja sitten läpi superlonin >: /