Tomera pääsi ekaa kertaa koiraporukalla reissuun, kun suunnattiin perjantai-iltana Surkeejärvelle mökille, ja sieltä sitten lauantaina ja sunnuntaina lappalaiskoirien tokoon ja erikoisnäyttelyyn Jyväskylään. Reissu meni pikkukoiran kanssa hyvin - se oli oikein reipas ja rauhallinen matkalainen. Isot koirat matkasivat auton takaluukussa, ja Tomera pääsi takapenkille jossa se makasi nätisti pää kulloisenkin takapenkkiläisen sylissä. Mökissäkin oli yllättävän rauhallista, vaikka kahdeksan ihmisen lisäksi matkassa oli mukana kuusi koiraa.

Tompan hampaista on melkein kaikki jo vaihtuneet, joten isoimmat tuhohalutkin ovat hiipuneet. Paikat siis pysyivät ehjinä - arvoitukseksi vain jäi kenen mustat pikkupöksyt se lauantai-iltana imeskeli, kun kukaan ei tunnistanut niitä omikseen (Tomeralla on kyllä kotonakin paha taipumus ryöstää pöksyjä likapyykin joukosta...). Lauantai-aamuna tuli eteisen lattialle pienet ilopissat kun emäntä ei unenpöpperössä tajunnut päästää Tomeraa ulos ennen kuin isot koirat heräsivät.

Semmoinenkin merkkipaalu saavutettiin reissun aikana, että Tomera pääsi ekaa kertaa jahtiin. Joku metsäkanalintu lähti kauhealla metelillä lentoon lähimetsästä, ja Huima ja Tomera rynnistivät mäkeä alas suoraan ohitseni linnun perään. Koitin napata Tomeran huomiovaljaista kiinni sen kiitäessä ohi, mutta onnistuin vaan saamaan valjaiden tarrakiinnityksen auki. Sinne menivät, koirat ja valjaat. Koirat sentään tulivat takaisin parin minuutin sisään. Sen jälkeen niillä ei ollutkaan mitään asiaa yhtä aikaa ulkosalle edes nopeille aamupissoille.

Lauantaina Tomera pääsi ottamaan vaikutteita EVL- ja VOI-koirista. Ihan lähelle kehänauhoja ei viitsitty mennä, vaikka Tomera kyllä käyttäytyikin tosi hienosti. Koko viikonlopun aikana se ei haukkunut tai piipannut näyttelyalueella kertaakaan (muutenkaan se ei onneksi piippaa - ainakaan vielä - ollenkaan.) Kovasti Tomppaa kiinnostivat varsinkin ne tokoliikkeet joissa heitettiin kapulaa, tai missä koirat juoksivat :o)

Joitakin vieraita isoja koiria Tomera pääsi tapaamaan viikonlopun aikana hihnassa. Paria urosta Tomera vähän arasteli ja teki niitä kohti taas semmoisia pentumaisia hyökkäyksiä, kun taas jotkut urokset  saivat heti Tomeran varauksettoman ihailun osakseen. Vasmista Tomppa tuntui tykkäävän ihan erityisesti.

Lauantaina koko koiraporukka (paitsi Huima) pääsi Jörön johdolla ulkoilemaan vanhalle hiekkakuopalle. Jörö jaksoi kovin leikittää Tomeraa, ja Louhikin vähän leikki Tompan kanssa vaikka sitä selvästi vähän harmittikin että Tomera vie Jörön huomion. Mökillä Louhi leikki Tomeran kanssa ihan eri tavalla. Tomera ei onneksi ota itseensä yhtään pienistä pyörityksistä. Alkaakohan Tomera jo vähän tuoksua tytölle, kun Jörö koitti selvästi välillä vähän iskettää sitä? Olisi Jörö astunutkin, mutta kun on niin kovin tottelevainen, niin lopetti heti kun emäntä käski.

Sunnuntai olikin Tompalle rankka päivä, kun se hengaili mukana koko näyttelyn ajan. Huimakin pääsi onneksi Kuuran ja Piikun kanssa kunnon lenkille sillä välin kun me töllisteltiin kehän laidalla (kävi Tomera vähän kokeilemassa myös mille tuntuu olla valiokehässä :o)). Välillä Tomera pikkuisen kiskoi hihnassa kun olisi pitänyt päästä moikkaamaan jota kuta kivan näköistä koiraa tai ihmistä, mutta kyllä se muuten käyttäytyi ihan hurjan hienosti. Käytiinpä sen kanssa vähän katsomassa hotelliakin sisältä päin - muuten siinäkään ei ollut Tomerasta mitään ihmeellistä, mutta leikkihuoneen ovelle piti pysähtyä vähäksi aikaa ihmettelemään että mitä kummaa siellä oikein tapahtuu.

Sukulaisiakin tavattiin vähäsen kun Huiman Papu-sisko oli käymässä komean poikansa Pauluksen kanssa. Siinä on kyllä saman näköiset äiti ja poika, ja Papu oli  lisäksi ihan ilmetty Orava. Paulus ei näyttänyt olevan liiemmin sukurakas, joten Tomera sai ihastella sukulaisiaan vain kauempaa.

Olipas taas kiva reissu, ja Tomera näyttää olevan varsin pätevä reissukoira. Oli se kyllä sitten sunnuntai-iltana väsynytkin, mutta illan ja yön levättyään maanatai-aamu oli taas täynnä pentuenergiaa. Teoria, jonka mukaan iltahepuli tulee aina tavallista jännittävämmän päivän päätteeksi, piti taas paikkaansa.

Hassut punanenät Metku ja Jörö esittävät hassuja ilmeitä:
1963537.jpg

Jörö oli ihana leikkisedän roolissa:
1963518.jpg

1963526.jpg

Louhi ja Tomppa:

1963533.jpg

Paula - koiraversio Hamelnin pillipiiparista:
1963508.jpg

Kiitos kaikille mukavasta reissusta!