Tomera-tornado aloitti tänään hallitokoilut sinkoilemalla hihnan päässä sinne sun tänne. Hallissa oli tänään yleisöä, kentällä agilityesteet, ja koirat olivat aika äänekkäitä, joten häiriötä oli taas vähän enemmän. Ei Tomerakaan oikeastaan kovin paljoa muusta häiriöstä piitannut niin kauan kun sen kanssa touhusi, mutta aina kun Rudy suihki putken läpi, niin Tomppa jäi suu auki pällistelemään moista ihmettä (jos ohjaaja olisi tajunnut, ohjaaja olisi mennyt kauemmas siitä putken vierestä, kun kerran tilaa oli ;-)) Ehkä Tomeran kanssa kannattaisi joskus vaikka ihan vaan istua vähän aikaa katselemassa hallin menoa, kun en ole oikeastaan kertaakaan antanut sen yhtään silmäillä ympärilleen.

Treeniliivi oli unohtunut kotiin, ja sitä myöden myös naksu ja narupallo. Mukana oli kyllä pehmeä köysilelu, mutta jotenkin Tomppa ei saa siitä enää hampaitten vaihtumisen jälkeen kunnolla pidetyksi kiinni. Voi tietenkin olla että vika on siinä että se ei malta hallissa leikkiä ihan täysillä - tarvinnee testata ensi kerralla jollain pehmeämmällä lelulla.
Kun keskittyminen oli vähän vaikeaa, otettiin vaan ihan helppoja juttuja namilla ja leikittiin paljon.  

Iltahepuli tuli Tomeralle tänään etuajassa, kun käytiin treenien päätteeksi Rudyn kanssa metsälenkillä. Se häiriköi Rudya ja varsinkin Huimaa siihen malliin, että pelkäsin jo vähän että niille tulee tappelu.

Huiman kanssa tehtiin tänään putkeen useampi liike ennen palkkaamista. Ensin seuraamista + nouto + liikkeestä istuminen --> palkka, ja toisen kerran vielä seuraamista + luoksetulo + kaukot --> palkka. Huima jaksoi tehdä hyvin ilman että alkoi kuitenkaan kerätä yhtään ylimääräisiä kierroksia. Hiukan huolimatonta sen tekeminen oli välillä, ja kaukot menivät miten menivät, mutta oikein tyytyväinen olin. Lopuksi paikkailtiin vielä vähän kaukoja ja tehtiin pieni pätkä seuraamista imuttamalla, sekä otettiin lyhyt paikallaistuminen.

Pienen häkkitauon jälkeen Kaisu teki vielä Huimalle tunnarin. Hui lähti rauhallisesti etsimään, mutta siirsi silti ensin väärää kapulaa parikymmentä senttiä ennen kuin otti oikean. Luovutus oli ihan hyvä, luoksetulovauhti vähän hidas. Tätä ei olla harjoiteltu pitkään aikaan varsinkaan niin että joku muu asettelee kapulat, joten ihan ok että se oikea kuitenkin löytyi.

Huimaa osaa arvostaa treeneissä ihan eri lailla, kun ensin on areenalla pikku-sähikäisen kanssa. Ihanaa kun sitä voi pitää vapaana ilman että tarvitsee pelätä sen keksivän mitään omia juttuja (no kerran se kyllä liikkeiden välissä suoritti A-esteen kun mentiin siitä ohi), ja mukavaa että se keskittyy koko ajan ohjaajaansa ja siihen mitä tehdään seuraavaksi. Seuraamisessa ajauduttiin kerran Huiman mielestä liian lähelle agilitykentän aitaa (jonka takana oli joku vieras koira), mutta mistään muusta Hui ei tänään ottanut häiriötä.