Lämpötila 9,9 °C; paine 1014,8 hPa; kosteus 87 %;
Tuulta 8 m/s; tunnin sadekertymä 0 mm; pilvistä (8/8).
Ikä  1h 20 min
Pituus 100 m, yksi pyöreä kulma

Tänään ehdittiin Tompan kanssa vielä hämärissä jäljille, vaikka vähän mietinkin että kannattaako se, jos nenäpunkit ovat vaikka vaikuttaneet sen hajuaistiin. Jälkeä etsiessä se saikin vielä yhden ryystökohtauksen. Pannaan vaikka sen piikkiin, että tällä kertaa Tomera meni jäljestä yli ja pyöri vähän aikaa ennen kuin pääsi kiinni ;-)

Muutoin Tomera jäljesti hienommin kuin koskaan, vaikka tuuli oli lähes myrskyinen. Aluksi tuuli hiukan takaviistosta, ja kun tällä kertaa jäljellä oli myös pyöreä 90° kulma (voikohan kulma olla pyöreä?), niin lopussa tuuli vielä enemmän sivulta. Periaatteessa tuli hiukan liikaa nostettua  vaikeusastetta kerralla, kun namejakin oli vähän vähemmän, mutta eipä näköjään haitannut yhtään. Itse asiassa Tomera meni namittomat pätkät vielä paremmin, haisteli tarkkaan ihan jäljen päällä ja hihnassa oli tasainen pieni veto. Pitäisiköhän sille alkaa vielä tämän vuoden puolella opettaa kepit, jotta voisi vähentää nameja reippaammin..?

Jäljellä oli myös pari polunylitystä, ja molemmilla kerroilla Tomera haistoi polkua metrin verran eteenpäin, kunnes palasi takaisin jäljelle. Muutoin se meni aika tarkkaan jäljen päällä, sen verran sivutuuli taisi paikoin haitata, että pienen pätkän se jäljesti parikymmentä senttiä sivussa. Pyöreä kulma meni ihan loistavasti, ja lopun palkkapussukalla Tomppa tarjosi taas maahanmenoa häntä vipattaen.

Lopuksi leikittiin vielä Huiman vanhalla jälkikepillä. Kerran heitin sen liian kauas, ja Tomeralla oli työ löytää se. Hienosti se etsi, ja kepin paikannettuaan kiikutti sen kiltisti takaisin käteen. On se vaan aika mainio  :o)

Jos jälki sujuikin erinomaisesti, niin muutoin meillä on ollut tänään rutkasti erimielisyyksiä. Minä-itte  - kohta 6-kk - haluaa itse päättää  mitä tekee, ja niihin asioihin ei tänään kuulunut autoon hyppääminen, ovella odottelu, tai valjaiden pukeminen.