Tänään treenit aloitettiin shoppaamalla Tompalle hienot arka-haok -valjaat. Huima sai olla sovittajana, kun ajattelin että Huimalla testaamalla ne ehkä sitten mahtuvat Tomeralle vielä silloinkin kun siitä on tullut iso ja vahva. Mahtavaa, enää ei tarvitse kuristaa Tomppaa jälkimetsään tai lenkille.

Huima sai ensimmäisen häkkivuoron, Tomera sai kunnian aloittaa. Tänään hallissa oli hiljaisempaa, joten häiriötä oli vähemmän kuin viimeksi. Tekonurmen sulotuoksut olivatkin sitten oikeastaan ainoa mikä Tomeraa häiritsi, eikä onneksi niinkään tehdessä, vaan hihnassa kentällä kävellessä. Alkuleikkien (vieläkään ei voi vetää kunnolla : ( ) jälkeen naksulla perusasentoa ja siinä kontaktia, sitten seisomista (edelleen naksulla), ruutu perinteisesti, ja kaukot liikeratoina namilla. Mitään uutta tai vaikeaa en uskalla vielä hallissa ottaa, koitetaan harjoitella niitä juttuja ensin kotona. Tomera oli ihan mainio, mitä nyt sen nenänsä kanssa vähän touhuaa.

Illan haastavin homma olikin sitten saada Tomera häkkiin - ja Huima pysymään sieltä pois. Tomppa ei ole koskaan ennen ollut häkissä (fiksua harjoitella sitä treeneissä), ja koitin saada sitä sinne namin perässä. Huima olisi tunkenut häkkiin ihan väkisin, kun Tomera taas pyrki sinnikkäästi toiseen suuntaan. Vähän aikaa tuskailtuamme tungin Tomeran tylysti laatikkoon. Ja aika hienosti se siellä olikin, vain paikallamakuun aikana vähän vinkui.

Huiman kanssa tehtiin pidempää seuraamista sekä ilman namia että imuttamalla, ruutu kokonaisena niin, että Huima näki ruudun kun hain sieltä Tompan jäljiltä olleen namikupin pois. Hyvä vauhti, hieno pysähdys, nopea maahanmeno, ja hieno seuraamaan lähtö. Seuraamisessa tuli namikäteen ja siitä pienen matkan päästä perusasento ja palkka. Vau! Luoksetulon pysähdys takapalkalla, ok. Kaukot, joissa kyllä edistää vaikka kuinka koittaisin katsoa läpi sormien... Kai sen kanssa pitäisi alkaa uudelleen tahkoamaan niitä liikeratoja : (  Lopuksi vielä pätkä seuraamista ja pari liikkeestä istumista, ja lopuksi paikallamakuu. Olin piilossa vähän kauemmin kuin viimeksi, ja Huima makasi ihan kivasti, mutta kun Tomera vinkui niin otin varman päälle ja kävin antamassa Huimalle kerran välipalkan, ja lopetettiinkin makuu vähän aikaisemmin.

Tomeralle otettiin vielä lopuksi luoksetulo - sitä ei olla tehtykään moneen viikkoon! Krista piti Tomppaa kiinni, ja menin kutsumaan vähintään kisaetäisyydeltä. Tomera tuli oikein reippaasti.

Kun aikaa jäi vielä niin mentiin lopputunnista Huiman kanssa vielä keppejä ja pari kertaa puomi ja putki. Kepit menivät eiliseen verrattuna loistavasti, joskaan niissä ei silti vielä hurraamista ole  ;-)  Vedin Huimaa namittomalla kädellä alhaalta, ja pomppiminen vähenikin pikkuisen.

Huima oli tänään hyvä ja innokas, vaikka treenien jälkeen huomasin sen olevan ihan vesiripulilla. Taisi eilinen mässäily tehdä tehtävänsä, varsinkin kun annoin sille vielä lihapullalaatikollisen päälle muistamattomuuttani vähän tavallista isomman lampaankyljen iltaruoaksi. Ahneella on...