Tomeralla on nenäpunkkeja. Eiköhän niitä Huimaltakin sitten löydy, se vaan ei oireile. Mahtavatkohan olla erkkarituliaisia? Huomenna pitää sitten myrkyttää molemmat koirat  :- /

Tänään käytiin Tompan kanssa Villatehtaan pihalla haistelemassa koiranäyttelytuulia, vähän kaupunkikävelyllä, hevosia katsomassa, metsälenkillä ja pikkuisen kentälläkin.

Myös Huima pääsi vähän treenaamaan, otettiin sen kanssa aluksi hyppynouto isolla kapulalla kaksi kertaa (toisen kerran kokonaisena liikkeenä) vähän seuraamista ja ruutu. Toisessa päässä kenttää oli treenaajia jotka häiritsivät Huimaa vähän liikkeiden välissä. Seuraaminen ei ollut niin innokasta kuin se on viime aikoina ollut, muuten kaikki ok.

Tomeran kanssa leikittiin ensin narupallolla, ja sehän jopa toi sitä takaisin vedettäväksi. Välillä kyllä juoksi kunniakierroksiakin sen kanssa.

Sitten käytiin viemässä ruutuun palkkapurkki ja kipaistiin lähetyspaikalle - ok. Perään tehtiin vielä ekan kerran lähetyksiä tyhjään ruutuun, ja kaikki kolme toistoa meni tosi hienosti. Pari kertaa ohjaaja tosin oli vähän liian hidas ja Tomera ehti vähän kääntyillä ruudussa palkkaa etsimässä. Ruutuunlähetysmatkaa oli kymmenisen  metriä - kauempaa palkkaa ei oikein enää voi heittää ruutuun, ainakaan näillä heittotaidoilla.

Lopuksi leikittiin vielä kahdella pallolla ja sitten lopetettiin - täytyy koittaa vähän välillä hillitä itseään treenaamasta pienen kanssa liikaa. Tomeraa ei häirinnyt kauempana treenaavat koirat yhtään, jossain välissä se tosin vähän katseli kaipaavasti metsän puolelle.


Muita Tompan juttuja:
  • Tomera menee lenkillä ihan sekaisin jänisten hajuista. Huima ei välttämättä edes noteeraa hajua, kun Tomppa käy jo ihan kuumana. Se kuvannee aika hyvin Tomeran pupu-innostusta.
  • Odottelussa Tomera on tosi pro. Jos treenaan olohuoneessa Huiman kanssa, niin Tomera makaa portin takana ihan rauhallisesti häntää heiluttaen.
  • Ruokakuppia odotellaan makuulla pidemmänkin välimatkan päässä tosi nätisti ja pitkään.
  • Jos Huimalla on eka aamupissavuoro, niin Tomera jäljestää omalla vuorollaan aina hirveää kyytiä sinne missä Huima kävi. Tomppa on utelias.
  • Tomeralla on tarkka sisäinen kello. Joka aamu se herää pari minuuttia ennen kellonsoittoa - ja ikävä kyllä sillä on sama rytmi myös viikonloppuisin.
  • Viime viikon sadepäivinä koirankoppi oli ensimmäistä kertaa molempien käytössä samaan aikaan. Voi siellä vähän ahdasta olla, mutta onpahan sitten ainakin lämmin tunnelma.
  • isäntä sai perjantaina hellämielisyyskohtauksen, haki koirat tarhasta sisään ja valloilleen koko kämppään, ja lähti itse kotoa pois. Älysi kuitenkin soittaa että näin teki (sanoi vielä että ovat varmaan niin väsyneitä että makoilevat vain. Jep jep). Onneksi sentään vain yksi ruukkukasvi oli kokenut tiensä pään sillä välin kun emäntä kaahasi töistä kotiin...  Ja kukahan  mahtoi siivota sotkut?