Tänään tein molemmille jäljen linkkitornin taakse linjalle. Tuuli oli kova ja pyörteinen, Huiman maasto oli lisäksi rinteessä, jonne tuuli erityisesti. Molempien jäljet vanhenivat vajaan puoli tuntia.

Huima aloitti noin puolen kilometrin jäljellä, jossa oli kolme kulmaa (v, v, o) ja seitsemän keppiä, sekä palkkapurkki jäljen päässä. Janalta jäljelle matkaa reilu kymmenen metriä - Huima eteni suoraan ja nopeasti jäljelle, lähti koiranmitan takajälkeen, ja korjasi nopeasti oikein. Hui ajoi tänään oikein intensiivisesti ja ihan jäljen päällä, ihme kyllä kaksi keppiä jäi uupumaan. Kulmat sujuivat tänään myös aika hyvin, ekassa pyöri vähän enemmän ja kaksi seuraavaa menivät aika sujuvasti. Lopun palkkapurkin se ohitti sujuvasti, oli pakko ottaa takaisin. Oikein tyytyväinen olin kuitenkin Huiman touhuun, olisi itse varmaan vaan pitänyt jarrutella sitä vähän enemmän, ehkäpä ne puuttuvat kepitkin olisivat löytyneet.

Tomeran jälki oli tänään suora, noin sata metriä pitkä kulkien ensin rinnettä alas ja taas ylös. Uutta olivat myös polunylitykset, joita tuli tänään kolme. En tiedä oliko niitä käytetty lähiaikoina, mutta sujuvasti Tomppa ne ainakin ylitti. Muutenkin se jäljesti tänään tarkasti ja rauhallisesti, ja söi melkein kaikki verilätyn palat, joita oli edelleen vajaalla puolilla askeleista. Myös loppupalkka löytyi.

Tänään näki taas miten hienosti Tomera välillä haisteli tyhjätkin askelet päästä päähän, ja keskittyi oikein hienosti. Myös alkeis-janahommelit ovat aika hyvällä tolalla - tänään käveltiin taas kohtisuoraan jälkeä kohti ja Tomera sai itse bongata risteävän jäljen. Heti löytyi, ja suuntakin suoraan oikein. Taitava pentu!

Jäljestyksen päälle mentiin vielä pumppiksen taakse lenkille Kaisun ja Rudyn kanssa ja otettiin kummallekin esineruutukaistale. Tomera aloitti niin, että katseli ensin kun Kaisu vei Rudyn teddykarvaisen lelun puoleenväliin, ja Kaisun tultua takaisin se pinkaisi etsimään. Ensin se juoksi vähän ohi ja yli, mutta etsi oikein hyvin ja löysi lelun nopeasti. Sitten vaan kutsu, ja Tomppa toi lelun käteen. Oho.

Huimalle vietiin takakulmiin pienehköt esineet, ja alle minuutin taisi olla homma hoidettu. Toista esinettä en haetuttanut. Huima oli oikein innokas ja reipas.

Humppa pääsi ruudun jälkeen Rudyn kanssa vielä lenkille, ja kyllä se näyttikin oikein itseensä tyytyväiselle kun oli niin hienosti jäljestänyt ja etsinyt lelua. Takaisin tultua Tomera pääsi vielä vähän kiusaamaan Rudya kun oli lenkin aikana kerännyt voimia takaluukussa. Se on kyllä välillä oikea pikku-piru (ja Rudy superkiltti).

Mikä ihana vallantunne, kun saa pyöritellä isoa uroskoiraa ihan miten huvittaa:
1994200.jpg

1994202.jpg


Rudy ei vieläkään arvannut laittaa Tomeralle hanttiin, ja niinpä Tomppa vei siltä noin 28 keppiä suoraan suusta:
1994204.jpg


Voittajan on helppo hymyillä:
1994207.jpg

Tomeralta ei myöskään jää mikään huomaamatta:
1994206.jpg


Komea lenkkiseuralainen Rudy:
1994208.jpg