Huiman  vuoro oli aloittaa treenit, ja huomasin jo heti tavaroita järkkäillessä että se oli bongannut hallista hiiriä. On sillä vaan aika mainio hiiritutka, ja jonkun verran emäntäkin näköjään jo osaa sen käytöstä tulkita :o)  

Oli tarkoitus tehdä ensin muutama liike putkeen palkkaamatta, mutta kun Huiman ajatus vähän harhaili jyrsijöissä, niin suunnitelma piti uusia. Seuraamisessa se kadotti kokonaan kontaktin ensimmäistä kertaa pitkään aikaan, ja alkoi haistella lattiaa. Sitten kun otettiin liikkeitä pienemmissä paloissa, niin se alkoi taas keskittyä.

Tomppa ei onneksi huomannut halliin tullessaan mitään. Sillä oli kova kiire sisään, ja lisäksi se katseli kovin tohkeissaan Sissiä, varsinkin nouto- ja ruutuharjoitusten aikana. Taisi kuvitella että Sissi haluaa leikkiä kun se kerran niin innoissaan juoksentelee. Tomeraa ei voi oikein enää laskea hallissa irti, paitsi tietenkin niissä jutuissa joissa on pakko. Vaikka aika kivasti se toi kyllä leluakin takaisin pyydettäessä - tosin hihna oli varmuuden vuoksi kädessä koko ajan.

Molemmat pääsivät vielä toiselle kierrokselle. Huiman kanssa tehtiin muun muassa oikein onnistuneet seis-maa -kaukot niin että ohjasin sitä ihan läheltä, sekä neljän ja puolen minuutin hyvä paikallamakuu niin että olin kaupan puolella piilossa. Äänen se kyllä kuuli melkein koko ajan, kun kommentoin samalla Kristan treeniliivin sovitusta : )

Tompan kanssa otettiin naksulla seisomista, ja perusasentoa, ruutua, ja tietenkin leikittiin paljon. Tuntuu että sen kanssa ei nyt edetä yhtään, mutta eipä toisaalta ole kiirekään. Kunhan saadaan sille luotua into treenaamiseen, ja jonkinlainen treenirutiini, niin hyvä on. Joku joskus sanoi, että koiran täytyy tehdä noin 500 onnistunutta toistoa, että se oppii asian, ja näillä meidän treenimäärillä siihen on vielä matkaa.

***********

Kotosalla ei mitään uutta, paitsi että koiria ei voi nyt yhtään laskea pihalle irti ainakaan yhtä aikaa. Jänöjä ja oravia parveilee riittämiin, ja vaikka Huima ennen Tomeran tuloa pystyi hillitsemään itsensä aika hyvin, niin eipä pysty enää. Tylsä juttu.

Tomera täyttää tällä viikolla puoli vuotta, ja eilen lähti ensimmäinen aikuisten kuivamuonapussukka käyttöön. Pitänee olla määrien kanssa tarkkana, kun tuon luuviulun  ei enää ainakaan tarvitsisi laihtua yhtään. Painoa tai korkeutta ei ole tullut muutamaan viikkoon juurikaan lisää, mutta ihan kuin se olisi jo vähän alkanut kasvattamaan runkoa.