Tänään uskaltauduttiin Huiman kanssa ensimmäistä kertaa oman kerhon harjoitusagilitykilpailuihin. Onneksi siellä piti myös olla hommissa, muuten olisi kyllä vähän ihmetyttänyt 80 kilometrin autoajelut lumisateessa 26 sekunnin suorituksen takia.

Ihan kiva kokemus oli, ja heti huomasi että miten paljon vaikeampaa kaikki on kun on yleisöä, ajanotto ja kisatunnelma.  Huima vähän oudoksui kun hallissa oli niin paljon väkeä, ja itse en meinannut millään osata lähteä Huiman kanssa radalle. Lähtö olikin tosi sulava, kun lähdin vaan itse juoksemaan ja tuuppasin samalla Huimaa kuonosta oikeaan suuntaan :-D

Huima oli vauhdikas ja innokas, aikaa rataan kului 26,24 sekuntia ihanneajan ollessa 43 sekuntia. Vaan kun tämä ei ole pelkästään nopeuslaji kumminkaan, niin eihän se ihan täysin putkeen meiltä mennyt. Eka 5 pistettä tuli heti toisella esteellä kun Huima hyppäsi puomin ylösmenokontaktin. Toinen 5 pistettä tuli kiellosta kun jätin Huiman selkäni taakse kun piti ohjata se puomin alla olevaan putkeen, ja niinpä se sitten valitsi niistä kahdesta esteestä sen mieluisemman, eli puomin. Ei se ehtinyt saada kuin etutassut puomille kun se huomasi että arvonnan tulos oli väärä.

Muuten kaikki menikin aika kivasti, tosin meinasin ohjata Huiman vielä viimeisellä esteellä vikaan, mutta sain sen onneksi käännettyä vielä viime tipassa. Muisti on kyllä ihan huippuluokkaa, kun rataantutustuessa tolkutin itselleni koko ajan, että aidan takana olevalle putkelle ei mennä. Sen verran sekaisin olin koko hommasta, että maaliintulon jälkeenkin piti vähän miettiä että mentiinkö me se rata oikein vai ei.

Ihan hauska reissu, saatetaanpa mennä toistekin - ehkä vähän rauhallisempaan tahtiin.

Huima pääsi vielä harjoitusten päätteeksi hiittiradalle Nuutin ja Taikan kanssa. Taikan se tapasi ensimmäistä kertaa, ja oli olevinaan kokonaan huomaamatta pikku-mudia. Toivottavasti Taika huomasi että kyseessä on ihan harmiton tapaus.

Tomera-raasu vietti tylsää iltaa auton takaluukussa, mutta senkin hetki koitti vielä iltalenkin jälkeen. Tomppa nimittäin pääsi lumitöihin! Mikäs sen mukavampaa kuin kaiveleminen ja hyppelehtiminen lumikasoissa, vielä kun välillä sai säntäillä lumipallojen perässä. Kunnon lumityörupeama takaa kunnon yöunet - toivottavasti meille molemmille :o)