Perjantaina koirat pääsivät - tai Tomera pääsi ja Huima joutui - töihin. Huima ei ole kauhean innoissaan töissäkäymisestä, joten se odotteli autossa kun Tomera touhotti emännän mukana. Sen verran tottelevainen Tomera on että sen kanssa saattoi kulkea ilman hihnaa kerroksissa ja autohallissa, vaikka kyllä sen välillä vähän olisi tehnytkin mieli lähteä omin päin tutkimusretkille. Se nautti täysin siemauksin rapsutuksista ja jännittävistä uusista jutuista kuten hissistä ja autohallin nosto-ovesta :-D

Ruokatunnilla käytiin molempien kanssa kiertämässä Eläintarhanlahti. Heti Tokoinrannassa havaittiin ensimmäiset kaninkolot, ja kyllähän olikin työtä pidellä kahta kanihullua koiraa. Tomera rakastui myös mereen - vesi oli noussut kävelytielle saakka joten siinä oli juuri sopivasti vettä lotrata, ja ah niitä kaikkia ihania aarteita mitä siellä kellui! Sorsat olivat myös Tomeran mielestä aika mahtavia, ja puluja olisi pitänyt myös vähän päästä pöllyttämään. Kävelylenkki oli niin jännittävä, että pissatkin jäivät kokonaan tekemättä (onneksi ei siltikään lirutellut töissä lattialle).

Tomeran kanssa oli yllättävän helppoa viettää työpäivää. Se oli yhtä vahtihaukkukohtausta lukuunottamatta oikein kiltisti ja hiljaa ja  Hakaniemen perjantaihulinassa se käveli ihan kuin se olisi jokapäiväistä hommaa.

Raskaan työn lomassa...
2032891.jpg

pitää muistaa levätä kunnolla:
2032889.jpg


Töistä lähdettiin suoraan mökille viettämään pyhäinpäivää. Koirien viikonloppu meni etupäässä myyrästyksen merkeissä, tosin käytiin myös tervehtimässä Leimun perhettä ja vanhuksia. Viikonloppuna hiukan ihmetytti taas se jonkun keksimä "osuva" sanonta, joka kuuluu jotenkin niin, että "lappalaiskoira - aina läsnä, mutta ei koskaan tiellä". Meillä se kuuluu molempien osalta ainakin niin että "porokoira - ei koskaan läsnä, mutta aina tiellä". Kyläillessä tuli useampaan kertaan huomattua, että  molempia pitää pukata ensin rollaattorin renkaalla kylkeen, ennen kuin väistävät makuupaikaltaan - joka yleensä on aina mahdollisimman keskellä.

Pyhäinpäivän iltaa vietettiin kolmistaan mökillä. Emäntä saunoi ja poltti kynttilöitä, ja koirat pitivät vahtia myyrästyksen lomassa. Olipa ihanan tunnelmallista!

Sunnuntai-aamuna kotiinlähtiessä koiria ei sitten näkynytkään missään. Arvasin kyllä millä asioilla ne olivat, ja starttasin muina naisina auton kotimatkalle. Risteykseen päästyä näin kaksi myyräpellolta vimmatusti juoksevaa mutanaamaista pystykorvaa - Huima juoksi täyttä vauhtia takaluukkuun, mutta Tomerapa kääntyikin takaisin mökillepäin siinä vaiheessa kun auto pysähtyi. Ei muuta kuin uudelleen matkaan, ja Tomera taas perään juoksemaan. Namilla sitä ei saanut houkuteltua lähemmäs, vaan se jäi muutaman metrin päähän kuin  villieläin valmiina pakenemaan. Taskusta löytynellä muovipussilla höynäytin sen sitten lähemmäs - se hölmöläinen kun tuli heti katsomaan uteliaana että mikä se oikein on. Alkaa olla melkoista taistelua siitä kumpi meistä on ovelampi.

Tomera esitti mökillä myyrätanssia. Aurinko alkoi laskea eivätkä kamera ja kuvaaja oikein  tahtoneet pysyä menossa mukana:
2032897.jpg

2032901.jpg

2032936.jpg


2032892.jpg

2032895.jpg