Tomera täytti lauantaina puoli vuotta. Ikävä kyllä synttäripäivä meni vähän tylsissä merkeissä kun emäntä oli flunssainen eikä jaksanut tehdä juuri mitään päivänsankarin kanssa. Käytiin sentään ottamassa pikatokot Kaisun ja Rudyn kanssa, ja sen jälkeen vähän raviradalla otsalamppulenkillä.

Tomppa oli jotenkin ihan keskittymiskyvyttömällä tuulella, tosin paikka oli vieras ja alkoi jo olla pimeääkin kun Konepajan parkkikselle ehdittiin. Alun kontaktijutuista ei tullut oikein yhtään mitään, varsinkin kun ohi kulki meluisia lapsia ja koiran ulkoiluttajia. Niitä olisi ollut paljon mukavampi tuijotella. Jätettiin sitten kontaktihommat suosiolla, ja siirryttiin mukavampiin juttuihin, eli eteenmenoon ja luoksetuloon.

Kaisu piti Tomppaa sillä välin kun kävin viemässä karvapallon sille parkkiksen reunalle. Arvasin että Tomera pitää pallon kanssa omat rallit kun sinne saakka ehtiin, ja niinhän siinä kävikin. Onneksi ei ollut pupuja tai ulkoilijoita juuri silloin näkösällä. Kaksi toistoa tehtiin, ekalla juoksi viivasuoraan pallolle, toisella teki keskellä matkaa pienen koukkauksen kun oli jo niin hämärää, ettei nähnyt palloa.

Luoksetuloa ottaessa ohi kulki ihmisiä, ja oli odotettava että ehtivät vähän kauemmas ennen kuin Tomppaa uskalsi kutsua. Hiukan häiritsi silti, ei tullut ihan täysiä. Perusasentoon ohjaus namilla, ok.

****************

Tomera on puolivuotiaana noin 13 kiloinen ja 47 senttiä korkea. Varmaan se siitä vielä vähän venyy, toivottavasti ainakin pituutta jos ei muuta. Tomppa on kova tyttö vahtimaan, varsin tekemisenintoinen, ihmisystävällinen ja helposti kiivastuva. Iltahepulit ikävä kyllä jatkuvat - metsälenkkipäivinä jää yleensä väliin, mutta muulloin Tompalle tulee aina ilta-överit. Edelleenkään se ei pelkää oikein mitään. Jos joku asia oudoksuttaa, se saa yleensä kiukkuisen haukun osakseen. Niin kuin vaikka Tomeran viime viikolla ensimmäisen kerran näkemät keinuvat lapset...

Harmi kun viikonloppu oli niin pilvinen ja sumuinen ettei saatu synttärisankarista juhlapotrettia.