Olipa ihana tokoilla eilisen katastrofiagilityn jälkeen :o)  Hallissa oli aika rauhallista, toisen pään agilitykoirat olivat aika hiljaisia, eikä meidän puoliskolla ollut meidän lisäksi kuin Tihku.

Tomppa aloitti kontaktiharjoituksilla naksun kanssa. Väliin sen oli ihan pakko seurata mitä Tihku tekee, mutta ei se nyt ihan mahdottoman huonosti mennyt kumminkaan. Sitten otettiin pitkästä aikaa hyppyä; ensin niin, että heitin Tomeralle namin toiselle puolelle ja Tomppa sai hypätä perään, ja kolmannella toistolla se hyppäsi jo ilman namia.

Sitten otettiin vähän kaukoja liikeratana, kaikki vaihdot menevät tosi hyvin. Päälle istu-maa-istu-maa ilman namia niin että seisoin sen edessä. Superhyvä!

Muutama sivulletulo edestä namin kanssa. Tein nyt kädellä pienen kiekuran, mutta en kyllä saa sitä sillä konstilla kovin hyvin oikealle paikalle. Sen pitää peruuttaa jonkun verran, ja silti se tahtoo jäädä vähän liian eteen. Nopeasti ja innokkaasti se kuitenkin tuli, eli eipä heitetä vielä kirvestä kaivoon.

Lopuksi vielä ihan vähän kontaktia, ja Tomeran osuus oli hoidettu.

Huima viriteltiin ensin narupallolla ja muutamalla askelsiirtymällä, ja otettiin sitten neljä liikettä putkeen kokeenomaisesti. Seuraaminen oli tavoitetasoon nähden tosi hyvää ja innokasta + hyvä kontakti. No, kerran kontakti kyllä lipesi kun käveltiin Huiman mielestä liian lähelle keinua. Pitkä seuraaminen, juoksua, askelsiirtymisiä ja paljon käännöksiä.

Toisena liikkeenä tehtiin liikkeestä istuminen. Itse on vähän vaikea arvioida miten nopeasti se menee maahan.

Sitten hyppynouto metallilla, luovutus vähän vino ja väljä, muuten oikein hyvä.

Lopuksi kaukokäskyt palkkapurkin edessä (Huima ei tainnut huomata koko purkkia) muutaman metrin päästä. Tämä on kyllä ihan toivoton liike - taas tuli edistystä reilu koiran mitta seiso-istu-maa-istu-seiso-maa -sarjassa. No ainakin se teki ne vaihdot...  Siitä sitten vapautus palkalle, vaikka vähän potuttikin palkata tuommoisesta.

Pienen tauon jälkeen paikattiin kaukoja, otettiin yksi luoksetulo pallolla ja toinen ilman (tosi hyvät vaihteeksi), ja leikittiin vielä vähän. Huimalla oli taas kauhea treeni-into päällä, se olisi halunnut jatkaa pidempäänkin.

Reilumman tauon jälkeen mentiin vielä pariin otteeseen puomi-putki-A, ja erikseen kepit x 2. Kepit menivät tänään niin hyvin, että eipä ole tainnut mennä vielä koskaan! Rytmi oli hyvä, vauhtiakin löytyi, eikä Huima hyppinyt yhtään.

Kaikin puolin antoisat treenit, siis! Tosin vähän epäilyttää tuo oma objektiivisuus - jos treeni olisi ollut ohjattu, olisi saattanut tulla sanomista yhdestä jos toisestakin jutusta... Toisaalta, ehkä tämä sopii meille paljon paremmin, kaikilla on ainakin kivaa! Huiman kanssa nyt muutenkaan ei ole välttämättä kympin liikkeet tavoitteena, vaan iloinen ja innokas yhdessä tekeminen.

*************

Aamulla oltiin pitkällä lenkillä linkkitornilla, ja olipas meillä auvoinen lenkki. Kumpikin koira pysytteli hienosti maisemissa - Huima jopa niin hyvin että laitoin sen lopulta hihnaan kun tuppasi koko ajan seuraamaan. Olisikohan mukana olleilla kirjolohipullilla ollut osuutta asiaan ;-)