Helpotuksen huokaus - tänään oli lyhyt rata, jossa oli vain yksi vaikeampi paikka ohjata. Tämän päivän juttu oli sarjaeste, ja vaikka meillä ei niitä ole Huiman kanssa muistaakseni ollutkaan, olin etukäteen aika varma että se on helppo juttu. Oli se, ja Huima sai kehuja kauniista hypyistään :o)

Vaikea juttu oli sitten se kun piti saada Huima kepeiltä vähän kauempana rinnalla olevalle hypylle ja siitä edelleen aalle.  Huimahan meni niin kuin ohjattiin, eli ihan päin honkia. Kokeiltiin sitten eri tyylejä ensin kuivaharjoitteluna, ja sitten Huima koekaniinina. Itselle oli helpompaa peruuttaa ja tehdä sylikäännös, ympäri pyöriessä oli hankala hahmottaa mihin pitää itse sijoittautua että koiran saa lähtemään vielä aidalta oikeaan suuntaan.

Kepit, putki ja kontaktit menivät tänään kivasti, ja Huima oli nopsa. Ekan kierroksen jälkeen tehtiin rata vielä toiseen suuntaan, ja se olikin helpompi niin päin. Lopussa korjattiin vielä yksi aidan kiertäminen takaaleikkaukseksi - vaikka Huima tahtoo tehdä niissä ylimääräisen piruetin, on kuulemma silti paljon nopeampi tyyli.

Kivat treenit, hyvä mieli, ja oppilaat saivat koutsilta vielä joululahjankin  :-D

Harkkojen päälle käytiin  Hyvinkään alaosaston kanssa vielä  hiittilenkillä. Tomppa ja Taika näkivät toisensa ensimmäistä kertaa, ja sille se meno näyttikin. Taikaa haukututti, ja Tomera kulki kahdella jalalla remmin nenässä. Asiaa ei auttanut yhtään se, että Tomera keräsi matkalta kaikki risut, ja Huima roikkui hampaillaan sen valjaissa. Nuutti oli ainoa joka osasi käyttäytyä. Varsinaiset hyvin koulutetut harrastuskoirat liikkeellä.

**************

Kotona piti vielä antaa Tomerankin tehdän oma osuutensa päivän puuhista. Ensin naksuteltiin perusasentoa, ja vihdoin alkaa näkyä valoa tunnelin päässä tässä jutussa! Tänään Tomera oli jo täsmällisempikin, se tuli useimmiten ihan oikeaan paikkaan sopivasti kiinni reiteen. Kovin vaikeita en ottanut, 90° kulmia enimmillään, ja palkka suusta niin että se ei voinut seurata namikättä. Jee!  Sitten otettiin vielä avo-kaukot niin että seisoin sen edessä, ja naksutin joka vaihdosta. Nää on vaan Tompalla niin hyvät! Enää viisi metriä välimatkaa niin liike on hanskassa ;-)   Voi-kaukot tehtiin vielä liikeratana, ja niissä sitten piti jo vähän hötkyillä, eihän sitä nyt ihan kaikkea voi sentään täydellisesti tehdä.