Tänäänkään meitä ei ollut kuin kolme urhoollista treenaajaa, ja Kristakin lähti Sissin kanssa jo puolen tunnin jälkeen kotiin. Rauhaisaa siis oli, ja Tomerakin sai olla aika paljon vapaana - vaikka vähän riskirajoilla kyllä taidettiin välillä mennäkin. Ei se lelun kanssa liehuessaan oikein muita koiria ehdi katsella, mutta se juoksee niin kovin laajoja kaaria, että hiukan hirvittää jos se menee liian lähelle muita.

Tomppa sai aloittaa ja Huima joutui häkkivuoroon. Keskittyminen oli aluksi kovin vaikeaa kun Sissin touhuja olisi ollut paljon kivempi katsella (+ sinkoilla sinne sun tänne), eikä saatukaan tehdyksi oikein mitään muuta kuin vähän perusasentoja naksulla ja sähläten tehdyt kaukokäskyt. Tomeralle on tullut vähän oireita jojottelusta kaukoissa, pitäisi palkata sitä useammin myös asennon kestosta.

Tomera laitettiin välillä häkkiin viilenemään, ja Huima pääsi omalle vuorollensa. Otettiin seuraamista (vähän edisti ja poikitti), liikkeestä istumista ja ruutua. Tyhjään ruutuun lähetettäessä Huimalla oli niin paljon vauhtia, että en saanut sitä pysäytettyä ennen kuin se oli jo lipsahtanut ruudusta yli. Otettiin sitten vielä muutama toisto lähempää niin että saatiin tarkkuutta kun vauhti ei ehtinyt nousta. Näin sujui hyvin, vaikka heitinkin sitä pari kertaa namipurkilla suoraan päähän.

Lopuksi otettiin vielä paikallamakuu Sissin kanssa, aikaa reilu kolme minuuttia (?) ja piilossa niin että Huima taisi sinne vähän nähdä. Huima oli aika rauhallisesti ja ihan hiljaa, vaikka Tomppa piipitti häkissä ja ulko-ovellakin oli trafiikkia. Välillä laittoi päätä maahan, mutta nosti sitten heti kun tuli vähänkään  häiriötä.

Tomppa oli toisella vuorollaan jo rauhallisempi, ja päästiin tekemään kunnolla. Taisi tulla ehkä tehtyä vähän liikaakin ja liian pitkään, mutta harvemminhan me onneksi siihen syyllistytään. Aloitettiin ruudulla, jota en käynyt erikseen näyttämässä, mutta Tomsku oli löytänyt sen jo ihan itse juoksennellessan lelun kanssa - eli tiesi kyllä jo etukäteen missä se on. Vauhti hiipui vähän loppua kohti, luultavasti siksi että ruudun takana aidan toisella puolella oli aika lähellä vieraita koiria, joita Tomppa taisi vähän varoa. Namipurkkikaan ei ole Tomeralle ihan yhtä ihana juttu kuin Huimalle, pitäisi muistaa ainakin avata se  Tomeralle valmiiksi, tai sitten käyttää lelua.

Ruudun jälkeen hypättiin, ja sen verran jo luotan Tompan hoksottimiin, että uskalsin jättää heti kaikki avut pois, ja Tomppa hyppäsikin oikein hienosti pelkällä hyppy-käskyllä! Siinä vaiheessa kun se oli jo esteen yllä, heitin sille narupallon. Kolme toistoa, kaikki menivät oikein hyvin.

Sitten seuraamista; ensin vähän muistutukseksi imuttamalla, ja sen jälkeen useampi kerta niin että peruutin Tomeran edellä ja kiepsahdin siitä sen sivulle, ja sitten vaan oikeasta paikasta naksu. Vähänkö oli kivaa, ja aika sujuvasti meni!

Seuraavaksi muisteltiin seisomista kävelyvauhdista niin, että naksusta heitin namin vähän kauemmas, ja kun Tomera lähestyi namin poimimisen jälkeen, pyysin sitä seisomaan. Aavistuksen hitaita pysäykset ehkä olivat, tai olisikohan hidas kävelyvauhti saanut vaan aikaan sen vaikutelman että olisi ollut hidasta? Joka kerran Tomera kuitenkin pysähtyi heti, selvästi sillä on hyvä haisu siitä mitä oli tekemässä.

Muuta ei sitten  taidettu tehdäkään kuin vähän kokeiltiin huviksemme agilitykeppejä.

Huima pääsi myös vielä toiselle vuorolle, mutta ei ole kyllä enää mitään muistikuvaa mitä sen kanssa tehtiin... Jaa niin, lopuksi otettiin hieno sarja kaukokäskyjä, mutta viimeisellä vaihdolla joku alkoi ärsyttää sen takamusta, ja sitä piti sitten hangata lattiaan sillä tuloksella että sattui niin (anaalit?) että piti ulvahtaa, eikä sen jälkeen tullut oikein kävelystäkään mitään. Hyvä palkka hienolle kaukokäskysarjalle.

Ihan oli tänään hyvät treenit kummallakin, erityisesti lämmitti Huiman paikallamakuu ja Tomeran hyvä keskittyminen toisella vuorolla + upeat hypyt ja lupaavat seuraamiset. Hymy