Uutta vuotta juhlistettiin koirien kanssa käymällä ensin pieni lenkki Hyyppärässä ja tokoilemalla päälle vähän Ratsastuskeskuksen parkkiksella. Voiskohan olla niin, että Tomera kyttää iltaisin pimeällä paljon enemmän ympäristöä, se kun ei kauheasti välittänyt tällä kertaa ohikulkijoista. Myös hevoset saivat tarhailla ihan rauhassa, ei kiinnostanut Tomeraa.

Huima oli ihan pihalla kun sen kanssa koitettiin aloitella, sillä ei ollut oikein inspistä. Leikittiin sitten vaan vähän ja otettiin ihan pienet seuraamiset, ja päästettiin Tomera touhuamaan. Pidin Tompalla koko ajan  hihnan perässä roikkumassa kun tie kulkee niin lähellä parkkista, mutta suht hyvin se pysyi hyppysissä. Tehtiin taas perusasentoja naksulla, vähän seisomista, sekä lyhyet paikalla istuminen ja -makuu (toka kerta ulkona, eka kerta muualla kuin kotona). Lopuksi otettiin luoksetulot; eka yritys meni ihan pieleen kun Tomera taisi jo vähän osata ennakoida (?) pysähdystä, tai ainakin se hipsutteli aika hitaasti, toinen oli sitten jo oikein kelvollinen. Tosi kiva että se pysyy jo niin hyvin istumassa, että sen voi käydä kutsumassa kohtuu pitkältä ilman että nousee.

Sitten jatkettiin matkaa Valkealammen hirvimaille lenkille. Hirvenjäljet kiinnostivat kovasti jo hihnassa, mutta kun Tomera jätti ne kuitenkin heti kun kutsuin, niin rohkenin päästää sen vapaaksi. Saman tien se häipyi jonnekin, ja saatiin Huiman kanssa kulkea muutama minuutti niin, että ei ollut aavistustakaan missä Tomppa luuraa. Seuraavan kerran se lähti metsäkanalintujen perään, ei juossut kovin pitkälle, mutta tutki takaisin tullessaan alueen aika tarkkaan eikä ollut yhtään kuulolla. Vielä se kerran ehti lähteä (luultavasti hirven) jäljille ennen kuin kytkin sen, ei kumminkaan häipynyt näköetäisyydeltä. Muutaman kerran se jäi vielä jälkeen haistelemaan jälkiä, ja otettiin Huiman kanssa sitten aina pikaspurtti poispäin ja toivottiin että Tomeralle tulisi kiire pysyä porukassa. Uuden vuoden kunniaksi siis eka kerta kun Tomera lähti ihan hyppysistä  >: (

Uudenvuodenpäivän lenkki meni onneksi tässä suhteessa paremmin, käytiin Paarijoen hakkuilla ja molemmat otukset pysyivät näkösällä, vaikka saivat juosta irti yhdessäkin poikkeuksellisen paljon. Tomeran irtiollessa käännyttiin aina takaisin päin jos se irtosi liian kauas, ja nopeasti se aina pyyhälsi takaa meidän ohi. Saatiinkin sitten tällä taktiikalla parin kilsan lenkkiin kulutettua 50 minuuttia :o)

Rakettihommelit meillä meni ihan niin kuin olin etukäteen ajatellutkin. Meillä oli vieraita ja otettiin ilta rauhallisesti seurustellen ja Batmania katsellen (olipa muuten surkea leffa..!). Puolen yön maissa käytiin asiaankuuluvasti räiskimässä raketteja omalla terassilla (aika älytöntä hommaa sekin), ja koirat saivat katsella toimitusta ovilasin läpi.

Alkuillasta Tomera alkoi muutaman kerran vahtihaukkua paukuille, mutta muuten se otti illan ihan lugisti ja enimmäkseen nukkui. Myös Huima oli ihan rauhallinen siihen saakka kun mentiin nukkumaan, mutta sitten se kävi sen verran levottomaksi että piti mennä sen viereen sohvalle nukkumaan. Molemmat kävivät reippasti pissalla alkuillasta seitsemältä, ja vielä pahimman paukutuksen laannuttua puoli yhdeltä. Tomera olisi halunnut jäädä viimeisellä ulkoilulla pihalle leikkimään, sitä ei haitannut yhtään käry, pamaukset tai välkähdykset.