Emännällä todettiin olevan iskias, joten lenkkeilyn sijasta pitää nyt sitten ottaa varovammin ja treenailla vaan. Jalka suussa  Harmi homma kun Tomppaakaan ei voi nyt juoksuttaa yhtään vapaana, sen lenkit jäävät nyt kyllä ihan liian vähälle.

Eilen käytiin Kaisun ja Rudyn kanssa Rutikalla harrastamassa, ja Huima sai aloittaa esineruudulla. Kaisu oli vienyt ruutuun kolme Rudyn esinettä (takakulmiin ja keskelle keskelle), joista Huima löysi helposti ja vauhdilla kaksi ekaa, vaikka kävi kyllä kerran jokusen metrin ulkona ruudustakin. Koska se oli super-innokkaalla tuulella niin otettiin vielä se kolmaskin esine. Siinä meni vähän kauemmin aikaa, mutta hyvin Huima teki koko ajan kuitenkin töitä. Selvästi sillä on semmoinen mielikuva että esineet löytyvät ruudun takaosasta kun tuppasi enimmäkseen työskentelemään siellä. Sitten kun se malttoi tulla vähän lähemmäs, esinekin löytyi.

Tomera pääsi Huiman jälkeen myös ruutuun kun Kaisu houkutteli, vaikka olinkin ajatellut jättää sen kokonaan väliin siihen saakka että Tomppa oppisi tuomaan esineitä ensin varmemmin jossain muualla. Vaan hyvinhän se sitten kumminkin sujui!

Tomsku sai katsella kun Kaisu vei pienen nahkaisen kotelon keskelle ruutua. Esine oli valittu niin, että sillä olisi mahdollisimman tylsä leikkiä. Vaikka Tomppa katseli silmä kovana Kaisun puuhia, se ampaisi silti lähettäessä täydellä vauhdilla takareunaan, ja ilmiselvästi se jäljesti sielllä Huiman jälkiä, kun kävi ihan samanlaisen lenkin ruudun ulkopuolellakin. En tiedä oliko se liikenteessä sillä mielellä että lelu löytyy Huiman jälkiä seuraamalla, vai oliko se vaan niin utelias (ei kai!) että piti tarkastaa missä Huima on käynyt.

Kutsuin Tompan takaisin, ja Kaisu kävi nostamassa esinettä uudelleen. Hienosti Tomppa malttaa odottaessa mielensä – pidin sitä kyllä varmuuden vuoksi valjaista kiinni, mutta se näytti kyllä sille että olisi pysynyt vierellä ilmankin. Välillä sen piti vähän ottaa kontaktiakin. Toisella lähetyksellä Tomppa osasi mennä jo suoraan lelun tietämille, ja vähän aikaa haisteltuaan paikansi sen. Tomera lähti heti tuomaan esinettä, mutta pudotti sen muutamaa metriä liian aikaisin (kädessä heiluva lelu taisi olla vähän liiankin houkutteleva). Käskyllä toi sitten perille saakka. Otettiin vielä toinen samanlainen, joka meni oikein mainiosti. Kyllä se nyt siitä varmaan lähtee, kun homman tarkoitus on pikkukoiralle vähän selvinnyt. Harmi vaan että nyt pitää pitää parin viikon tauko, kun en uskalla sitä juoksuisena enää kauaa pitää irti edes treenatessa.

Esineiden jälkeen Tomsku pääsi etsimään... esineitä. Tänään tein sille jäljen jossa oli paljon rojua ilmaistavaksi. Suoran jäljen mitta oli jotakuinkin sata metriä, ikää 45 minuuttia. Esineet vaikeutuivat loppua kohti, alussa oli sukka ja hanska, sitten tekonahkainen rillikotelo ja pienempi ja kovempi toinen nahkakotelo, ja viimeisenä ihka oikea keppi. Jäljen alku oli vähän sähläämistä, mutta kun päästiin vauhtiin, niin sujui ihan kohtuullisesti. Sammalessa oli paljon painaumia ja renkaanjälkiä, tiedä sitten miten vanhoja ne olivat. Hiukan ne taisivata kuitenkin Tomeraa häiritä.

Yksi esine (kuudesta) ja lopun palkkapurkki (harmillisesti) ohitettiin vahingossa, muut se merkkasi ja toi käskystä. Viimeisen esineen (eli kepin!) se toi jo ihan oma-aloitteisesti! Tarkoituksena oli että löydetyillä esineillä olisi voinut leikkiä palkaksi, mutta eipä Tomera suostunutkaan kesken hommien leikkimään! Lihapullat sille sentään kelpasivat hyvin, ja hienosti se palkkaamisen jälkeen jatkoi jäljestystä.