Viirupää kävi 1-v -rokotuksella, ja tuli pitkästä aikaa punnituksi – vaa'an neula pysähtyi 16,3 kilon kohdalle. Viimeksi Tomppa on punnittu maaliskuun alussa, jolloin se painoi 15,2 kiloa, kolmessa kuukaudessa sille on siis kertynyt kilo lisää painoa. Parisen kiloa vielä varmaan kasvetaan, kunhan ehditään.

Tällä reissulla älysin peittää autossa Huimalta näkymät, joten se oli onnellisen tietämätön siitä missä käytiin. Kun Huima ei hepuloinut, myös Tomera otti reissun lungisti – toisin kuin viimeksi kun Huima sai vouhkaamisellaan senkin epäluuloiseksi.

Pöydällä Tomppaa kyllä vähän jänskätti, ja peräpään pusertelu ärsytti. Tällä kertaa Tomeralta ei katsottukaan korvia ja sydäntä, niin kuin normaalisti, vaan tarkastettiin rähmivät silmät ja rähmivä pylly. Silmissä näkyi luomen alla rosoa, kuulemma on vielä ihan normaalia vielä tämän ikäiselle, että silmät ärtyvät helposti. Nyt pitäisi saada ostetuksi se silmähuuhde, mikä on ollut ostoslistalla jo aika kauan...  Persaus näytti myös ihan hyvälle, eikä sieltä rusentelemallakaan tullut nyt vuotoa. Jos ja kun Tomppa on virkeä, syö ja juo hyvin, eikä arista vatsaa, niin vuoto menee sen piikkiin että hormonitoiminta ei ole vielä vakiintunut. Enkä nyt ole kyllä maananatain jälkeen jojoa sen takamuksessa nähnytkään.

Piikkejä Tomppa ei huomannut ollenkaan, ja pöydältä alas tultua se kävi kerjäämässä rapsutukset sekä lääkäriltä että hoitajalta, ja alkoi sen jälkeen tutkia paikkoja tarkemmin. Reipas pentu, saas nähdä muuttuuko tuo rento suhtautuminen eläinlääkäriin sen jälkeen kun ollaan käyty kuorsaamassa siellä muutaman viikon päästä...