Käytiin illalla tokoilemassa Rudyn ja Taikan kanssa jäähallin parkkipaikalla. Häiriötä oli juuri sopivasti kun ohikulkijoita ja koiranulkoiluttajia liikuskeli parkkiksen liepeillä. Huiman vuorolla ohi kulki villin näköinen koirakko, joka taisi harjoitella siistiä ohittamista samalla kun me Huiman kanssa harjoiteltiin seuraamista ja kontaktissa pysymistä. Hyvin sujui Huimalta, vaikka ohittaja olikin yhden sen inhokin näköinen, ja Huima olisi varmaan mielellään sanonut sille pari valittua sanaa.

Seuraamisen jälkeen otettiin pari luoksetuloa palloa heittämällä – luovun nyt siitä pelkkien kokonaisten liikkeiden tekemisestä kun se ei näy kantavan hedelmää. Koitetaan nyt vielä kerran kunnon kuurilla pallonheittoja, ja lyödään sen jälkeen hanskat naulaan.

Toisella kierroksella Huima teki – yllätys yllätys – kaukokäskyjä. Nepä sujuivatkin hyvin, ensin kaksi sarjaa ihan läheltä, ja kolmas muutaman metrin päästä. Seisomasta makuulle on edelleen vähän siinä ja siinä liikkuuko, mutta ehkä me ollaan vähän kuitenkin edistytty!

Tomsku aloitti virittelyiden jälkeen seuraamisella. Pohdin aluksi uskallanko päästää sen irti kun Taika ja Rudykin olivat kentällä ja tiekin aika lähellä, mutta tosi kivasti Tomera keskittyi hommiin eikä haaveillut omille teilleen lähtemisestä vaikka Taikalla oli vinkulelu ja Rudy laukkoi noutokapulan perässä. Lopuksi kun olin jo laittamassa sitä autoon, sen piti sitten kyllä päästä katsomaan mitä herkkuja Taikalla oli treeninameina...

Seuraamista ensin naksuttelemalla, ja sitten lelulla. Lelulla pienet pätkät menevät tosi hyvin, naksulla koitin saada kestoa mutta menestys ei ollut kauhean hyvä. Kun tuonnempana otettiin jääviä, huomasin että niiden valmistelevassa osuudessa Tomera seuraa täsmällisesti ja rauhallisesti. Johtuisko siitä että jäävistä tulee pallopalkka, ja kun se joutuu kumminkin ottamaan asennon ennen vapautusta, niin on turha poukkia ja hötkyillä? Ehkä me kokeillaan seuraamiseenkin pallopalkkaa.

Liikkeestä maahan alkaa sujua paremmin. Edelleen annan käsiavun, mutta sillä se pötkähtääkin aika vikkelästi. Tauon jälkeen otettiin liikkeestä seisomisia; ensin muutama palkkaamalla pallolla heti seisomisesta, ja lopuksi kaksi kertaa kokonaisena liikkeenä ilman lopun perusasentoa. Tämä sujuu tosi hyvin, alkaa olla kohta valmis liike. Hymy

Suora luoksetulo koitettiin ottaa myös kokonaisena liikkeenä (ekaa kertaa), ja eteenistumiseen saakka meni tosi hyvin. Siitä sivulletuloa piti avittaa namilla, se on näemmä ihan hukassa. Edestä sivullesiirtymisiä koitettiin sitten harjoitella erikseen, mutta ei se oikein mennyt jakeluun. Pitänee ottaa tehokuuri namin kanssa jos vaikka joskus joku lamppu syttyisi pienessä päässä.

Toisen tauon jälkeen tehtiin ruutua Taikan uusilla hienoilla tötteröillä. Eka lähetys namipurkille meni ihan läskiksi kun Tomera bongasi ruudun sivusta ison kivenmurikan ja luuli raukka että se on se nami/lelu. Kävi haistamassa sen, ja jatkoi sitten matkaa ruutuun. Toinen toisto (edelleen namipurkille) onnistui sitten jo, mutta siinäkin kyllä huomasi että Tomppa etsii purkkia, ei tötsiä. Tehokuuri siis myös tähän hommaan olisi paikallaan!

Lopuksi otettiin paikallamakuu kolmen rivistössä, Tomsku Taikan vieressä reunimmaisena. Jäin seisomaan parin metrin päähän, kehuin ja annoin välipalkkoja aika runsaasti. Vaan sittenpä Tomera kestikin ihan hyvin sen että Taika nousi ja sitä käytiin korjaamassa, sekä sen että käväisin nopeasti auton takana piilossa. Hiljaista ja rauhallista koko pariminuuttinen.

Rankat olivat treenit tänään, Rudyn kanssa tehdy pikku lenkin jälkeen koirat simahtivat heti takaluukkuun päästyään. Yllättynyt