Perjantaina koirilla oli rankka hellepäivän ilta.

Ensin tein Tomeralle jäljen lentokentän päähän. Annoin vanheta vain vajaan puoli tuntia, paikka kun on koiranulkoiluttajien suosiossa, enkä halunnut että tällä kertaa tulee tuoreempia harhajälkiä. Vanhoja harhajälkiä jäljellä oli ihan taatusti, jälki kun kulki kolmen pienen polun ja yhden ison yli.

Lämmintä oli jäljelle lähtiessä edelleen melkein hellelukemat, eikä tuullut yhtään. Pituutta reilu 100 metriä, kulmat vasen ja oikea 90°. Janalta jäljelle ehkä 7 metriä, kerrankin Tomera eteni ihan viivasuoraan. Otti sitten tosin takajäljen jota annoin sen mennä muutaman metrin ennen kuin käänsin.

Jäljellä oli kolme namipurkkia, keppi ja hanska, joista kaikki muu löytyi paitsi yksi välipalkkapurkki. Kepin Tomppa ilmaisi nopeasti  ja varmasti, hanskalle se jäi ihmettelemään ja toi sen sitten vasta. Hyvälle näyttää!

Jälki oli selvästi vaikea, Tomera teki vähän siksakkia jäljen päällä, mutta näyttää että se on saanut sen verran itseluottamusta että sille ei tule hätäkään. Jos jälki hukkuu, se etsitään uudestaan.

*************

Sitten tokoiltiin lentokentällä kokoonpanolla Taika, Nuutti, Buda, Huima ja Tomera. Huima sai aloittaa, kuumasta säästä huolimatta harjoiteltiin pitkästä aikaa palkkaamattomuutta. Tehtiin putkeen liikkeestä istuminen, seuraamista ja kaukokäskyt, sitten palkaksi puolikas Cesar-purkki. Kaikki meni muuten aika hyvin, vähän Huima oli vetelähkö, mutta sen voinee laittaa ilman piikkiin. Kaukokäskyissä se kyllä kuumeni sen verran että alkoi vähän haukkua. Lopuksi otettiin vielä piilopaikallamakuu, Taika tokoili sillä välin kun Huima pötkötti, että vähän tuli häiriötäkin. Oikein hyvä ja rauhallinen.

Tomeran kanssa tehtiin vähän seuraamista imuttamalla, eteenmenoja uudella pallolla, pari luoksetuloa (pysähdyksellä + suora), merkin kiertämisharjoituksia ja metallin pitämistä. Pari taukoa pidettiin välissä, porokoirat eivät selvästikään kestä yhtä hyvin kuumaa kuin nuo pustan eläjät.

Loppuun otettiin vielä paikallamakuu Taikan ja Budan kanssa. Samaan aikaan alkoi joku moottorilllinen vehje inistä ja surista, ja otin jo Tomeran pois rivistä kun en saanut sitä asettumaan. Poispäin mennessä se sitten tulikin sen verran kuulolle että laitoin sen kumminkin muiden mukana riviin maahan, yhdellä välipalkalla sitten maattiin vajaa minuutti. Hilkulla näytti olevan sen nouseminen ääntä kuuntelemaan, mutta pysyi kuin pysyikin!

*************************

Yhdeksän jälkeen mentiin vielä koko porukka Rutikalle. Hyvin tulivat koirat juttuun keskenään, vaikka Tomera ja mudit aika temperamenttisia tapauksia ovatkin. Tomppa oli ekaa kertaa irti Taikan ja Budan kanssa, ja näemmä voidaan mennä toistekin. Hymy Uimaan ei uskaltautuneet muut kuin Buda, Huima huiteli omia reissujaan pidemmällä, Tomppa kaivoi kuoppaa rantaviivalle ja Taika kävi vuoronperään komentamassa kaikkia. Nuutti-raukkaa pidettiin kahlehdittuna.