Ei ehditty agitreeneihin, joten mentiin Rutikalle jälkihommeleihin. Tomera sai jäljestää "oikean" jäljen, ja Huima sai tehdä vähän hömppähommia ja perata lopuksi Tompan jäljen.

Voimakas tuuli, 12° lämmintä, poutaa mutta märkää. Jälki vanheni puoli tuntia, ja oli neliönmallinen (kulmat 3 x oikea). Pituutta noin 150 metriä ja esineinä kaksi keppiä, hanska, kaksi välipalkkapurkkia ja loppupalkkapurkki. Jälki oli tällä kertaa tehty vähän lyhyemmillä askelilla, normaalisti kun harpon reipasta kävelyvauhtia.

Jäljelle matkaa reilu 5 metriä, Tomera lähti sen verran vinoon että jouduin korjaamaan. Taas se äänsi vähän odottaessa, ja koitti karatakin ennen kuin sain hihnan vaihdettua piuhaan. Silti itse jäljestys oli taas tosi rauhallista, se sai hyvin jäljestä kiinni, meni aika tarkkaan jäljen päällä, ja kulmat menivät hyvin. Ekassa kulmassa se teki reilun metrin koukkauksen, toisen se  meni ihan raiteilla, ja kolmannen siltä väliltä. Tosi hyvin sujui kaiken kaikkiaan, varsinkin noin kovassa tuulessa!

Esineet sitten... Ekan palkkapurkin päältä mentiin sujuvasti kun se oli sen verran sammalen alla etten itsekään nähnyt sitä. Kepeistä toisen se merkkasi ja toisen toi, merkattua en voinut vaatia tuomaan kun en itse erottanut sitä kaikista muista maassa lojuvista kepeistä. Hanskan se löysi ja toi hyvin, samoin toisen välipalkkapurkeista ja loppupalkan.

**********

Huima etsi vapaana sadan metrin jäljen päähän viemäni namipurkin, ja sillä olikin tehokas ja nopea taktiikka. Se pinkoi niin kovaa kuin tassuista lähti loivaa S-kirjaimen muotoista siksakkia jäljen päällä. Kovin pitkälle en ehtinyt itse kävellä, kun se jo laukkasi vastaan namipurkki suussa. Hymy

Tompan jäljeltä käytiin vielä hakemassa sinne jäänyt namipurkki, tällä kertaa ihan hihnassa kun jälki kulki ihan tien viertä.

**********
Lopuksi käytiin vielä rannalla. Tomeraa kiukutti kun heitin sille veteen keppejä, eikä se uskaltanut hakea niitä. Selvästi sitä kuitenkin vesi kiinnostaa ja houkuttaa, mutta vain siihen saakka että maha pysyy kuivana. Ihan parasta tällä hetkellä on kuoppien kaivaminen matalaan veteen.