Onneksi oli tokotreffit sovittuna, muuten olisi varmaan tullut jätettyä treenit väliin kun oli niin kamala ilma.

Huima aloitti ja teki omat hommansa nopsaan sillä välin kun Mari vei törppöjä kentälle. Tehtiin putkeen pitkä seuraaminen (junan ääni häirköi), liikkeestä istuminen (aika hidas, niin kuin tapana on), ja lopuksi luoksetulon pysäytys ja siitä palkkapurkille autolle. On se joskus paremminkin tehnyt, mutta hyvä näinkin. Luoksetulon pysäytys oli tosi hyvä, vaikka sen verran lintsattiinkin että annoin lisäksi pienen pienen merkin kädellä. Vauhti oli kohdallaan ja pysähdys napakka.

Tomera sitten...huoh.  Ei ollut kauheasti tokoilufiilareita tänään, tai ehkä harjoitus oli väärin mietitty. Aloitettiin palkkaamatta, ja tultiin siihen loppupäätelmään että seuraaminen ilman palkkaa on vielä ihan liian vaikea juttu. Liikkeestä seisominen meni hyvin (paitsi se seuraamisosuus), ja luoksetulo myös, kunhan sain sen ensin odottamaan paikoillaan. Siitä sitten kipaistiin kentän reunan palkkapurkille. No, tämä oli muutenkin vasta toinen kerta jackpot-treeniä, ei voi kai vielä vaatia että se sujuisi kovin hyvin?

Pitää varmaan jatkaa näitä palkkaamattomuushommeleita kotipihalla ja minimoida kaikki muu häiriö. Muutenkin kyllä tehdään nykyään ihan liian vähän kotona häiriöttä, vaikka siellä oppiminen olisi taatusti helpompaa.

Tauon jälkeen otettiin vielä Tompan kanssa seuraamista imuttamalla, lelu ei tänään kiinnostanut sen vertaa että sen kanssa oltaisiin voitu tehdä. Sade taisi vähän ällöttää Tomeraa, kun sitä oli myös tosi vaikea saada perusasentoon.

Jääviä: ensin seisomista, oikein hyvät, sitten perään maahan, oikein hyvät. Sitten kun piti vielä testata sitä seisomista, niin tarjosikin maahanmenoa! No, nopeasti ainakin heittäytyi makuulleen, pitänee olla tyytyväinen että maahanmeno alkaa luonnistua. Ja taas sama ilmiö, että seuraaminen sujuu paremmin kun tehdään jääviä. Tällä kertaa palkkasinkin vielä namilla, eli ei voi olla siitä kiinni. Luulen että jotenkin painostan sitä varsinaisessa seuraamisessa.

Ruutua palkkapurkille; ekalla meni sisään sivusta, muuten ok. Toinen hyvä. Koitin tällä kertaa vähän piilottaa purkkia hiekkakasan taakse.

Avo-kaukoja takapalkalla. Vaihdot menivät hyvin, mutta takapalkan kanssa oli vähän ongelmia - tätä on muistaakseni tehty kerran aiemmin hallikaudella. Ei ihme, että ei oikein tahtonut vapautua purkille. Toinen sarja meni sitten jo hyvin ja purkkikin löytyi heti.

Ihan lopuksi vielä paikallamakuu niin, että Tomppa makasi yksin nenä Petronellaan, Mariin, Samppaan ja Anniin päin. Hyvä ja rauhallinen, kesto ehkä reilu minuutti kahdella välipalkalla.

Kotona otettiin kummallekin vielä tunnari hajuttomilla ja lievästi hajustetulla omalla. Kummaltakin onnistui hienosti, vaikka Tomera haisteli aluksi vähän maastoakin kaukaa kapuloiden takaa.

Vähän jäi plääh-olo illan treenistä, mutta ehkä tästä taas jotain opimme, tai ainakin minä...
Pitänee myös vähän testailla mikä on Tompalle optimi treenipituus, kun monesti tuntuu että se vasta syttyy tekemään kun jo lopetetaan. Tai ehkä virittely täytyisi saada jotenkin tehokkaammaksi?

*************

Aamutokoiluna Huimalle kaukokäskyt rotvallin reunalla, ja Tompalle ensin seuraamista naksulla, ja sitten voi-kaukoja rotvallin päällä. Seuraamista kannattaa varmaan alkaa jatkossakin naksuttelemaan, siinä ei itsellekään tule paineita kun se on sitten Tomeran oma valinta seuraako vai ei, ja saako palkkaa vai ei. Kaukot menivät ihan hyvin siihen nähden miten vähän niitä on tehty.

************

Tiistaina Huima ei enää ontunut, mutta ei kyllä vielä kunnolla lenkkeiltykään. Taisi olla onneksi vaan joku nopeasti ohimenevä revähdys.

Ja tänään päästään ihastelemaan neliviikkoisia pikkuriiviöitä Klaukkalaan! Cool