Tänään pitkästä aikaa tokoiltiin vähän kotipihalla. Huima aloitti tekemällä kaukokäskyt rappusilla, ja tekikin ne hienosti ja mielellään. Pari haukkua kyllä pääsi kesken kaiken, mutta eipä nyt kiinnitetä siihen huomiota. 

Tomera teki vuorollaan ensin ruudun namialustalle (hyvä) ja sitten perään kaksi kertaa ruudun niin, että heitin narupallon perään. Hitaasti se meni ruutuun, mutta meni kuitenkin perille saakka eikä jäänyt matkan varrelle ihmettelemään!

Sitten seuraamista naksuttimella, tämä taitaa olla nyt oikea konsti tähän hommaan. Pikkuhiljaa kun maltetaan edetä, niin josko se siitä lähtisi. Käännökset ja temponvaihtelut menivät myös aika kivasti.

Noutoa pitkästä aikaa. Päästin Tomeran noutamaan kun kapula oli vielä liikkeessä, ja vauhdilla Tomsku toi kapulan suoraan perille asti. Ikä tekee tehtävänsä, näemmä. Koitin myös saada sen istumaan kapula suussa, mutta se ei kyllä vieläkään onnistu. Tehtiin sitten pallolla ja namipurkin kannella muutama kerta istumista – välillä se tarjosi maahanmenoa, mutta kyllä se jokusen kerran istuikin.

Lopuksi harjoiteltiin vielä merkin kiertämistä, eipä kummempaa edistystä tässä, mutta kivaahan se on. Nauru

Sitten Huiman kanssa vielä luoksetulon pysäytys pallolla ja toinen satsi kaukoja. Pari kertaa se ennakoi vaihtoa, ja tehtiin muutama pidempi asento paikkaamaan. Tuntuu, että nämä Huiman ikuiset murheenkryyniliikkeet saattaisivat vaikka alkaa sujumaan näin että niistä on tehty kivoja ja paineettomia. Ei kai Huiman hoksottimissa mitään vikaa ole, mutta kun törppö ohjaaja on vaan saanut tehdyksi liikkeistä epävarmat ja tylsät.

Sitten kaivettiin verta nenästä. Kun Tomera ei suostu ottamaan metallia suuhunsa, ja Huimasta se on kiva juttu, niin päästin molemmat koirat valloilleen ja lähdettiin kapulanheittoon. Ensin Tomera meinasi omia kapulaa menemällä sen viereen makaamaan ja häätämällä Huimaa pois. Heitin sen sitten Huimalle pari kertaa, ja Tomppaa sapetti ihan kauheasti. Meinasi tulla jo vähän kärhämää, mutta loppujen lopuksi Tomera nouti kapulan aika monta kertaa, ja kumpikin sai siitä hyvästä namia ja oli tyytyväinen. Cool Cobaniahan siinä kapulan päällä on, mutta aika hyvä alku, luulen.

Olipa kiva treeni, nyt voisi vähän ryhdistäytyä ja alkaa harrastamaan pihatokoilua enemmänkin. Hymy