Taas vierähti yksi agilityn ulkokausi. Opittiin kesän aikana kummatkin varmaankin jotain, tosin se ei "päätöskisoissa" kyllä ihan näkynyt. Tiedä sitten oliko rata vaikea, vai pannaanko kaikki sen piikkiin että heti jännitti kauheasti kun oli ylimääräisiä katselijoita.

Rata oli Marjon suunnittelema, ja jostain syystä kauhean vaikea muistaa. Ekalla kierroksella kartturi eksyi pahemman kerran reitiltä puolivälin tienoilla, ja Huima humpsahti heti ekan esteen jälkeen väärään paikkaan.   Ohjaaja sohlasi ja Huima sähläsi – sillä oli tällä kertaa intoa enemmän kuin keskittymistä. Kontaktit sentään menivät kaikki aika hienosti.

Onneksi saatiin tehdä vielä toinen kierros ilman ajanottoa, ja yhtä putkeenmenoa (tai menemättömyyttä) lukuunottamatta se sujui sentään ihan hyvin ja vauhdilla. Paitsi että taas meinasin uhnohtaa sen pahuksen radan. Ja juuri kun kuvittelin että ratamuisti olisi edes vähän kehittynyt.

**********

No, Huimalla oli ainakin kivaa, ja se lienee pääasia. Tomera pääsi Huiman vuoron jälkeen vähän katselemaan vieraita agilitykoiria, tekemään pieniä  kontaktiharjoituksia ja opettelemaan P-nellan kanssa hyppimättä olemista. Kai Tomppaa on ihan tosissaan alettava opettaa olemaan runnomatta ihmisten reisiä (tai joidenkin tapauksessa riippuvia tissejä..? ) kun tällä menolla meidän lenkki- ja treeniseuralaiset varmaan kohta kaikkoavat. Miten voikin tehdä niin pahaa jälkeä kun tuommoinen hippiäinen vähän tökkää tassulla?

Kun muut lähtivät kotiin, ahkerimmat jäivät vielä juoksuttamaan koiriaan. Tomera sai pinkoa kenttää edestakaisin, Taika vietiin harjun laelle. Tompan leikkimisestä ei tullut tänäänkään yhtikäs mitään, patukasta on tullut nyt tosi pelottava juttu. Vähän Tomsku sitä aluksi kanniskeli, mutta eipä juuri muuta. Syynäsin eilen tarkkaan kun Tomera söi karitsankylkeä, ja kyllä se pureskeli ihan hyvin kummallakin leukapuoliskolla, eli eipä luulisi että vika on hampaissakaan. Tosin eihän sitä tiedä sattuuko sitä leikkiminenkään enää, kun ei se kerran suostu leikkimään... No, juokseminen sentään sujui hyvin lihapullapalkallakin.

**********
Sitten näitä tavallisia mökkikuvia:



Ja Varpun ottama kuva parin viikon takaa Iso-Haiskarilta (jossa Tomera poseeraa...):