Tuli vähän kiire tokoilemaan kun eksyttiin Keravalle (joo, niinkin voi käydä). Kaiken lisäksi matkalla takaluukusta alkoi kuulua vaativaa piipitystä (Huima) ja tuskaista läähätystä (Tomera). Arvasin että edellispäivänä annetut lampaanluut pyrkivät ulos.

Tuulispäänä ensin puskaan koirien kanssa, ja sitten skarppina treenaamaan. Tehtiin ensin kaikki alokasluokan liikkeet läpi, vaikka Tomsku ei kyllä ollut parhaassa mahdollisessa tokoilumoodissa. Taisi vielä vähän mahassa kiertää kun sylki namejakin maahan, mikä on ennenkuulumatonta.

Seuraamiset tehtiin namilla avittamalla, ja oma liikkuminen oli taas aika kamalaa. Kuljen kierossa ja liian hitaasti, miten tätä voikin olla niin vaikea oppia? Namilla Tomsku seurasi tietty ihan hyvin, oikeassa paikassa ja hyvällä kontaktilla, joskin jalat vähän välillä epätahdissa (varmaankin mun liikkumisesta johtuen).

Liikkeestä maahanmeno oli nopea ja hyvä, mutta kun satuin käskemään sen maahan juuri ison linnunsulan eteen, niin sitähän piti lähteä katsastamaan ennen kuin ehdin palata. Liikkeestä seisominen hyvä, ja kummatkin jäävät tehtiin ilman apuja.

Luoksetulo oli sitten taas vähän mitä oli. Jäi istumaan (vähän kyttyrään kylläkin), mutta lähti vasta toisella kutsulla, ja jäi matkan varrelle haistelemaan omiaan. Eka kerta taisi olla että luoksetulo menee pieleen, höh. Paikkaamalla onnistui kun innostin sitä heti kun oli lähtenyt.

Hyppy meni muuten hyvin, mutta varasti ja lähti jo valmis-sanasta hyppäämään.

Virven mukaan Tomerasta on luultavasti aika mahdotonta saada tuota kaikkiin ulkopuolisiin ärsykkeisiin reagoimista pois, terävä ja vilkas kun on, mutta pitää panostaa siihen että tarvittaessa saan kontaktin takaisin nopeasti ja helposti. Tarvittaisiin paljon häiriötä ja liikkeenohjaajan käskytystä. Mistäs niitä saisi? P-nellan kanssa tuli tehtyä jo kisaamissuunnitelmakin, se ainakin innostanee treenaamaan. Ja kylläpä onkin työnsarkaa ennen ekaa starttia!

Toisen koiran suorittaessa otettiin vähän seuraamista naksulla (aika hyviä pieniä pätkiä), sekä kaukoja. Seisominen on vaikeaa, muut onnistuvat lähietäisyydeltä kyllä.

Uimarannalle kirmasi joukko tyttöjä heppoineen, ja meno oli aika äänekästä ja vauhdikasta. Oltiin ajateltu ottaa lopuksi ruutua, mutta en uskaltanut päästää Tomskua irti kun hevoset olivat niin lähellä, vaan tehtiin sitten tunnaria Virven kapuloilla. Epävarmaa oli, mutta kyllä Tomskulla edelleen oli joku haisu siitä mitä pitäisi tehdä, vaikka aika hyvin olikin päässyt parissa kuukaudessa unohtumaan. Toisaalta on varmasti helpompi lähteä rakentamaan hyvää suoritusta kun Tomera on yltiörauhallinen, sen sijaan että laukkaisi kapuloille räjäyttämään koko potin.

Lopuksi tehtiin vielä kontaktiharjoituksia kun hevoset tulivat lähemmäs, ihan kohtuudella sujui.

Lelulla koitin palkata jossain välissä, mutta taas Tomskua sattui.   Sen jälkeen se ei suostunut enää edes itsekseen leikkimään narupallolla. Voihan nenä. Pitänee nyt vähän aikaa leikkiä sen kanssa vain palloilla, onneksi se tykkää niistäkin.

*************
Aamutokoiluna Huima teki liikkeestä istumisen ja vähän kaukoja. Kaukoissa se innostui kerran seisomisesta niin, että pomppasi rotvallinreunalta alas, muuten hyvät.

Tomsku seurasi niin, että otin pikkujalkkiksen oikeaan käteen piiloon, ja palkkasin sen sieltä. Hyvin sujui täyskäännöksiä myöden. Päälle vielä tunnari x 2 viidellä kapulalla. Vähän epävarmaa, mutta kummallakin kerralla otti heti oman eikä härkkinyt muita. Muut kapulat olivat kyllä ihan hajuttomia, se helpottaa hommaa huomattavasti.

*************
Tomsku julistettiin tänään parantuneeksi ja laitettiin ensimmäistä kertaa tarhaan päiväksi. Saas nähdä vieläkö on rupi tallessa kun kotiin ehdin.