Tänään oli eka oikea agilityn ryhmätreeni Tomeralle. Uudessa hallissa oltiin ekaa kertaa, mutta onneksi se ei Tomppaa haitannut yhtään, korkeintaan vaan lisäsi vauhtia kun oli kaikkea uutta ihmeteltävää.

Huima sai kuitenkin kunnian aloittaa, Marjo oli tehnyt meille "testiradan", jossa katsoi vähän mitä osataan ja mitä ei. Ei Huimalla ollut muita vaikeuksia kuin ne kepit, mutta ohjaajalla oli sitten senkin edestä. Irtoamista pitäisi lisäksi harjoitella Huiman kanssa muuallakin kuin kepeillä.

Tomera sitten... Tomppa oli oikein menevällä tuulella aluksi, mutta kun homma oli vaikeaa ja tahkottiin ja tahkottiin, niin vähän siltä meni fiilikset. Ei kai ole mitään oikotietä onneen tässäkään lajissa, mutta ehkä seuraavilla kerroilla ei kuormiteta pientä ihan noin paljoa.

Eka ongelma tuli kepeillä, kun olen sen vähän mitä Tompalle nyt on opetettu opettanut kädellä vetämällä. Tästä on tuloksena vaan semmoinen pujottelija kuin Huima on, eli itsenäistä suoritusta ei saa aikaiseksi. Aloiteltiin sitten Tompan kanssa harjoittelemaan kiertämistä naksulla, yhtä kepinväliä vaan aluksi ja mieluiten oikeasta välistä takaisin palkan perään. Tomppa oli aika kuutamolla, sillä raksutti ja raksutti, mutta ei se ihan kyllä hoksannut homman ideaa.

Sitten mentiin muutama este niin kuin Tomppa nyt osaa, ja ihan hienot puomin kontaktit. Ja sitten seuraava kauhistus – keinu! Tomera on tehnyt keinun pari kertaa (?) kesällä, ja silloin se ei tainnut edes huomata kiipeävänsä jonkun kiikkerän kapineen yli. Nyt se kyllä toden totta huomasi, eikä yhtään auttanut se, että keinu piti kamalaa narinaa. Pari kertaa saatiin Tomera yli valjaista vetämällä, mutta työn ja tuskan takana se oli. Vikalla kerralla Tomppa pääsi peruuttamaan valjaista irti, ja luimuili sen jälkeen seinänvieriä pitkin. Loppuradalla olisi ollut vielä A-este, mutta eihän Tomera sitä suostunut kauhu-A:n jälkeen menemään, vaikka kiipesin itsekin esteen laelle. Loppujen lopuksi nostin Tomeran alastulolle ja siitä sitten palkka.

Pari hyppyä vielä otettiin päälle että jäisi edes vähän parempi mieli, ja sitten loppupalkaksi karvareuhka. Siitähän Tomppa sitten villiintyi ja purki paineitaan juoksemalla hirveää rallia ympäri hallia, eikä antanut kiinni sitten millään. Käytiin välillä takahuoneessakin koko joukkio, mutta Tomppa jäi tyytyväisenä pitämään omaa kivaa. Röhköpossulla sain sen sitten loppujen lopuksi kiinni. Ihan hyväkin ehkä toisaalta että sai purkaa itsensä lelun kanssa, ehkei jäänyt sitten mitään isompia paineita päälle. Ennen lähtöä Kallekin tuli vähän vielä tyttöjä vikittelemään, ja siitähän uhkasi tulla ihan kränää että kumpi sen kanssa saa leikkiä.

Kyllä oli väsynyt pieni treenaaja kun kotiin päästiin, vähän liikaa taisi tulla kerralla pureskeltavaa. Huiman ja Tomskun lisäksi treenaamassa oli vain Taika, joten treeniaikaa jäi vähän turhankin paljon. Ensi kerralla kuulemma unohdetaan keinu ja keskitytään A:han ja puomiin. Kuulostaa hyvälle!

***********
Aamulla virittelin hätpikaa takapihalle kolme keppiä.   Tomera sai ensin etsiä naksun kanssa oikeaa keppiväliä, ja palkan heittosuunnalla sain sen useimmiten vielä takaisinkin oikeasta välistä.
Huima teki myös muutaman kerran helpommalta puolelta, ja se sujui oikein hyvin. Sitten koitettiin vielä siltä pahemmalta puolelta, ja johan meni Huimalta pasmat sekaisin. Se oli kauhean innostunut kun pääsi naksuteltavaksi, tohelsi ja touhotti, ja jos naksua ei tullut se alkoi tarjoamaan kierimistä ja maahanmenoa. Varsinainen aamushow siis, eikä taidettu saada kuin pari sinnepäin onnistunutta kepeillemenoa.
Tomppa pääsi tekemään vielä toisenkin kierroksen, ja se oli selvästi myös innoissaan – se kummasti auttaa kun toinen odottaa paloportaisiin kytkettynä ja räyskyttää kateellisena.   Tomeralle tehtiin muutama toisto myös vasemmalta puolelta, ja Tompalle se oli yhtä helppoa kuin oikealtakin puolelta. Hyvä hyvä! Nyt jos maltetaan olla hinkuttamatta liikaa, niin ehkä siitä vielä hyvä tulee – Tomeran osalta.