Tomeraa kuvattiin viime kevään Pellon poropaimennusreissussa lehteen, ja tässä tulos (© Dogs-Magazin):

Tomera on siis tuo ekan kuvan kurkisteleva viirupää (sarvia se ei ole vielä kasvattanut vaikka sekin lienee vain ajan kysymys...)

Täällä voi selata koko lehden, sivut kääntyvät lehden alareunaa klikkaamalla: Dogs-Magazin

Alkoipa tehdä mieli poropaimennukseen kun noita kuvia katselee, saattaapi vain olla että tämä vuosi jää väliin vaikka Tomppa taitaisi olla juuri parhaassa testi-iässä.

***************

Maanantain jälkeen ollaan lähinnä toivuttu agitreeneistä, eikä olla juuri lenkkeilty eikä tehty muutakaan. Sen verran käytiin keskiviikkona hihnalenkillä että ehdin saada (lähinnä Tomeralle) muutaman ihan kunnon raivarin kun ei osaa kulkea nätisti. Kaupungissa hihnalenkkeily vielä onnistuu, mutta ei Kaukasten riistamailla. Mistähän saisi lisähermoja?

Keppejä ollaan tehty molempien kanssa vähän joka päivä. Tompalla vähän riippuu hetkestä, mutta aika kivasti se niitä kaiken kaikkiaan pistelee. Useimmiten sen voi laskea keppirivistön päästä pujottelemaan ja jäädä itse alkupäähän seisomaan.  Tokoilupuolella ollaan tehty pienenpientä sisäharkkaa (mm. kimppa-paikallamakuu jossa Hui nousi ja Tomppa makasi kiltisti...). Tänä aamuna sain Tomeran istumaan sukka suussa sadasosasekunnin – on jäänyt vähän vähälle harjoittelulle tuo noudon luovutus vaikka sitä muka niin piti alkaa treenaamaan.

**************

Varpu yllätti eilen illalla tuomalla maailman ehkä ihanimman yhdistetyn tupari-, synttäri-, joulu- ja hoitopalkka-lahjan – ison liitupiirroksen Huimasta.   Pitää ottaa siitä kuva ja laittaa näytille, on ronkelinkin taiteenkuluttajan mielestä upea.