Nopeita aamu- tai iltatokohetkiä,  + eilen Rudyn kanssa lenkillä Konepajalla ja ohessa liike-pari kummallekin.

Tomera
• on oppinut kaukokäskyjen seisomisen niin hyvin, että se tahtoo tarjota sitä myös istumisen tilalle. Ihan hyvä, kyllä se siitä tasaantuu. Rappusella ollaan harjoiteltu, joten etenemistä ei pääse tapahtumaan, mutta epäilemättä se etenisi (siis seisomisissa) jos pystyisi.

• Veskipaperirullaharjoituksia ollaan jatkettu sisällä, kapulan kanssa ei vielä onnistu.

• Keppirintamalla ei mitään uutta, homma ei etene eikä keppejä saa vielä yhtään suoristettua.

************

Huima teki eilen luoksetuloa, ja piti testata miten se reagoisi (vaihteeksi...) käsimerkkiin seisomisessa. Tuppasi taas haukkumaan, mutta pysähdykset olivat ihan ok. Ekalla kerralla heitin sille pallon palkaksi, ja täysillä suoraan Huimaa kylkeen. No ei haitannut. Vikalla toistolla piti edelleen pysäyttää se käsimerkillä, mutta pääsipä unohtumaan kesken kaiken, ja stoppi käskyllä. Vaan napakka oli. Hiukan Huimaa häiritsi takana puuhaileva lapiomies, Huiman häiriönsieto on kyllä aika olematon vuosien treenaamisen jälkeenkin.

Tomsku verrytteli tekemällä askelsiirtymisiä namilla, ihan ok, ja peruuttaminenkin myös vaikkei sitä olla edes harjoiteltu. Vähän tuo nami aiheuttaa pompahtelua, mutta eiköhän se siitä sitten kun päästään tekemään ilman. Seuraamista namikäsi ylhäällä + ilman namia kädessä – pätkittäin tosi hyvää, mutta ahnehtiminen aiheuttaa erkaantumista. Siispä ei ahnehdita. Täyskäännös ja yksi oikea hyvät. Ekaa kertaa Tomera alkoi pärskiä seuraamisessa, tylsä juttu.

Kesken luoksetulon paikalle käppäili paperiton nuori porokoirauros, jota piti käydä jututtamassa. Tomppaa kiinnosti ja innosti, mutta edelleen se tuppaa vieraille nuorille uroille myös ärhentämään kun sen verran hirvittää.

Hommaa jatkettiin muina naisina kun uros häipyi, Tompalla on kyllä paljon parempi keskittymiskyky kuin mummullansa. Ensin suora luoksetulo ja kiinni mahan päällä olevaan puuhkaan, toisella eteen istumaan + nami, ja siitä sivulle + nami. Vaikea muistaa kumpi koira kiertää takaa ja kumpi tulee suoraan sivulle, menen näissä ihan sekaisin. Tomppa pääsi taas pihistämään palkkapuuhkan, mutta kaikeksi onneksi toi sen nopean kunniakierroksen jälkeen vedettäväksi. Parkkipaikoilla ei ole oikein suotavaa tuo itsekseen kaahaaminen.

Lopuksi pari liikkeestä seisomista, seisomiset tosi hyvät, valmistelevat osuudet surkeat, mutta sitäpä me nyt ei harjoiteltukaan... Pallopalkalla, kivasti Tomppa palautti pallon joka kerta.

Lenkillä Rudy kulki vuorotellen peräkanaa kummankin hemaisevan nartun kanssa, mutta kyllä se Huima vei edelleen voiton hyväntuoksuisuudessa. Tosin Rudy ei ole tainnut ikinä ennen olla noin kiinnostunut Tompan takamuksesta, ehkä se juoksu nyt lopultakin on tulossa.