Eilen käytiin tokoilemassa Konepajan pienemmällä parkkiksella Peen ja Taikan kanssa, eli vähän niin kuin uudessa paikassa taas. Koirat olivat ihan kummallisissa tiloissa, Huima oli ihan hepulissa, ja Tomera taas aika lailla muissa maailmoissa. Kyllä Tomppa tekikin, mutta kaikki mahdolliset hetket se käytti töllistelyyn.

Huima aloitti leikkimällä Tompan uudella hienolla nyljetyllä haisunäädällä. Kivaa oli, pitäisi varmaan leikkiä sen kanssa enemmänkin. Päälle vähän virittelyä askelsiirtymillä, jotka olivat vähän sinnepäin kun intoa oli vähän liikaa. Sitten ruutua uudella hienolla reunanauhalla tyhjään ruutuun. Ja nyt en kyllä muista menikö se miten hyvin? Ehkä se meni, kun sen jälkeen taidettiin ottaa heti ruudun loppuosa, joka ainakin meni hyvin. Seuraamisesta pallopalkka (P antoi meille mahtavan vinkuvan tennarin).

Sitten luoksetuloa, ja taas sama meininki haukkumisen kanssa. Nyt se ei sentään ennakoinut, mutta aika paha ääni siitä nykyään lähtee – on tainnut tulla jo ihan tavaksi. No, jos joskus kokeeseen saakka vielä päästään, niin veikkaanpa että on hiljaista tyttöä siellä. Ohjurin käskyistä Huima ei tuumannut mitään, että jotain hyvääkin sentään. Niin ja kyllä ne pysähdyksetkin ihan mukiinmenevät olivat. Ekalla tosin annoin seisomiseen tuplakäskyn, toisella pelkkä käsimerkki. Maahanmeno oli vähän hidas.

Mikään ei taida olla niin vaikeaa kuin mummukoiran (olematon) vireensäätely.

**********

Tomsku-Tomaatti aloitti oman rupeamansa leikkimällä myös haisunäädällä, ja satuttamalla taas itseään vetoleikissä. Nyt sitä ei selvästi sattunut kovin pahasti, ja uusi lelu oli niin kiva että se jatkoi vielä varovasti leikkiä.

Tompallekin olisi tarkoitus tehdä jonkinmoinen virityssysteemi askelsiirtymistä, ja niitä nyt sitten tehtiinkin heti perään, enimmäkseen ilman namia kädessä. Tompallakin taisi olla enemmän intoa kuin taitoa, ja sen korjausliikkeet olivat aikas hupaisia kun se meinasi tehdä voltin joka välissä korjatessaan asentoaan. Ihan hyvällä alulla nämä kumminkin on, Tomppa käyttelee takapäätään ihan hyvin (no tällä kertaa ehkä jopa liian hyvin...), tarkkuutta vaan lisää niin hyvä tulee.

Ruutua tyhjään ruutuun, eka kerralla niin että kävin näyttämässä keskustaa (ensin lähti kun olin ruudussa, tokalla kerralla meni maahan), ja sitten niin että kutsuin ruutuun lähempää ja heitin pallon ruudun taakse. Eka kerralla Tomppa teki äkkijarrutuksen liinan kohdalla, ja kun omat refleksit oli vähän hitaammat, niin sai siitä pallopalkan. Toinen kerta kutsuttuna ok, palkka ruudusta ilman pysähdystä, ja kolmas pysähdyksellä (=oikein hyvä). Aika kiva että Tomppa meni kutsuttuna suoraan ruutuun, vaikka selvästi sillä kävi mielessä että josko pitäiskin mennä tuonne emännän luo...

Seuraamista naksulla; kovin montaa askelta ei uskallettu tehdä, mutta ne pysyi sivusuunnassa ihan hyvin. Ekaa kertaa ongelmana oli edistäminen, joka ei varmaan ainakaan helpottunut sillä että palkkasin sitä eteenpäin heitetyllä namilla (tuli mieleen vasta tänä aamuna...). Naksu tuli kumminkin joka kerta kun paikka oli oikea, joten ei ehkä mitään kovin fataalia ehtinyt tapahtua.

Lopuksi kaukot, ensin istu-maa ihan edestä (ekat vaihdot epävarmoja huonolla tekniikalla), sitten toinen sarja jossa istu -seis lisäksi, ja kolmas vähän pidempi useammalla seisomisella. Tomppa on tainnut ymmärtää mistä on kyse, tai ainakin se vähän peruutteli siihen malliin. Peruuttelua en sille kyllä halua, pitänee vahtia ettei tule tavaksi. Kaukoissa Tompalla on aika hyvä vire, se ei kyllä turhista ota kierroksia vaikka aika ponnekkaasti yleensä juttuja tekeekin.

Tomera autoon Taikan tokan session ajaksi, ja sitten vielä typyköille nopea paikallamakuu. Tomppa näytti sille että se ei malta rauhoittua makoilemaan, mutta malttoihan se sitten kumminkin. Aikaa ei tainnut olla kuin minuutin verran, ja siinäkin ajassa ehdin antaa pari välipalkkaa ja muutaman kehun. Vaan ihan rauhallinen oli makuukin, parempi olla ylivarovainen kuin hötkyillä sen kanssa (nimim. kokemusta on...).

En tiedä palkkaanko Tomppaa liikaa sinnepäin olevista suorituksista, mutta itselle on nyt jotenkin tärkeintä se että saisin Tompan tokoilusta vauhdikasta ja iloista. Eikä se nyt ihan kamalan hutiloivasti taida kumminkaan tehdä.

*********
Nyt olisi kiva vihdon saada selvyys Tomeran vetoleikki-probleemaan. Piti illalla taas kaivella sen suuta, mutta kun Tomppa meni ja käytti iltalenkillä kakkakikkaretta pallonaan (ja taisi vähän mutustaakin sitä), niin ei tehnyt mieli alkaa sorkkimaan sen haisukitaa.

Ongelmahan alkoi vähän sen jälkeen kun oltiin muutettu – voisikohan koirakopin uudella muotoilulla ja kipuilulla olla jotain yhteyttä? Get off-spraykin alkaa olla lopussa, joten nakertelu ei kun jatkuu. Ja voihan se olla että Tomera puree metallista häkkiäkin? Sitä ainakin Huima harrasti ollessaan samassa iässä...  Pitäisköhän se Tomsku viedä hammaslääkäriin?