TORSTAINA
käytiin vieraassa hallissa vieraiden koirien keskellä tokoilemassa kummankin kanssa. Nopea reissu, häiriötä oli meidän mittapuulla ihan liikaa, eikä me herkkikset tykätä treenata jos ympärillä kovasti karjahdellaan. Tokoilun pitää olla kivaa ja rentouttavaa.

Olipa kuitenkin mukava nähdä että kummatkin koirat sentään suostuivat tekemään – Huima iän tuomalla rutiinilla, ja Tomerakin iästään huolimatta keskittyi hurjan hyvin. Kummatkin kuitenkin reagoivat vieraiden ihmisten kovaääniseen voimasanojen käyttöön, tosin enimmäkseen ehkä vain tiiviimmällä kontaktilla. Treenien päälle lähdettiin vielä (emännän) stressinpurkulenkille hobittikaverien kanssa.
 


PERJANTAIN
missiona oli viestitreenit Sääksissä. Rannassa kelluvasta albatrossista huolimatta (eipä uskaltanut Tomppakaan mennä kovin lähelle hätistelemään ) ranta oli pimeässä aika huippupaikka treenata. Tompallekin otettiin reilun mittainen matka, olisikohan ollut vajaa 150 metriä.

Tällä kertaa tehtiinkin tavallisesta poiketen niin, että itse jäin pisteeseen A, ja P-nella vei Tompan mennessään. Olisiko se auttanut, vai oliko muuten vaan Tompalla viestifiilarit, mutta se juoksi kaikki pätkät tosi hyvin! Seuraavalla kerralla pitää muistaa tehdä sama temppu.

******
Päälle piti mennä Impparien kentälle tekemään jotain, mutta valot sammuivatkin tuntia aiemmin kuin piti, eikä ehditty muuta kuin päästää Huima juoksemaan pupun perään. Onneksi sain sen hyvin tähdätyllä perkeleellä (ja melkein syliin koppaamalla) kiinni juuri kun se oli suuntaamassa tielle päin. Ja juuri kun olin päässyt paasaamasta siitä että en tykkää että koirille karjutaan. Vaan jos henki on vaarassa mennä, niin ehkä silloin tarkoitus pyhittää keinot...

Pysähdyttiin sitten kotimatkalla vielä Rajamäen pallokentän laidalle tokoilemaan. Tomppa teki vähän ruutua ja hyvän ohjatun noudon harjoituksen, ja sen jälkeen taas satutti itsensä jotenkin. Tällä kertaa se ei minusta edes vetänyt lelua, vaikka sitä leikkimistilanteessa sattuikin. Voi ahdistus. Tehtiin me päälle kumminkin vielä (huonoja) seisomis- ja maassapysymisharjoituksia.

******
LAUANTAINA
päästiin Tepon ja Heinin seurassa raviratalenkille. Se on kyllä ihme paikka kun siellä koirat pysyvät niin hyvin tallessa! Yhden irtokoiran Teppo onnistui meille hakemaan, mutta onneksi se oli kiltti eikä Tomerakaan näyttänyt pelkäävän sitä vaikka se iso olikin.

Kotona otettiin neljän vinokepin sarjaa kummallakin, Huima edelleen kuutamolla, Tompalle alkaa valjeta.
 


SUNNUNTAINA
vierailtiin Klaukkalassa, jossa Tomppa olisi mielellään syönyt Viima-pennun suihinsa.   Pitkään pidettiin Tomera hihnassa, ja rauhoittumisen ja pienen tokoilun jälkeen uskallettiin laskea se irti. Hyvin meni kunnes Viima alkoi liikkua, silloin piti kärppänä käydä sen kimppuun. Ei Tomsku nyt ehkä ihan tappofiiliksillä perään lähtenyt, mutta tarpeeksi pahalle se näytti ja varsinkin kuulosti. Komentamalla onneksi lopetti, mutta päätettiin jättää testailut sikseen. Kova oli iltapäivä Tompalla kun piti isompia nöyristellä, Huimaa välillä vähän pyörittää ja pennulle rähistä.

********
Kotiin päästyä käytiin vielä pitkällä lenkillä Ledin kanssa. Tompassa on semmoinen kumma piirre, että aina kun tullaan lenkiltä tai treenaamasta sisätiloihin, se suorastaan juoksee heti olohuoneeseen nukkumaan. Muut koirat ja ihmiset syövät ja seurustelevat keittiössä, mutta Tomppa vaan vetelee toisaalla unta palloon.

Välillä tuntuu että simahtaakohan se siksikin niin helposti kun on pelkkää luuta ja nahkaa? Loppuukohan siltä kerrassaan energia kesken? Nyt kumpikin saa ruoan myös aamulla ja Tompan lihotuskuuria on muutenkin tehostettu. Toivottavasti lihotuskuuri alkaa kohta purra, muuten on pian eläinsuojeluviranomainen oven takana. No, on Tomeralla kuitenkin hyvä ja kiiltävä turkki, ja se on valtavan pirteä silloin kun on pirteä.



Ja vielä MAANANTAI-aamu
Jes jes jes!!! Tomera teki aamulla viiden vinokepin sarjaa kuin vettä vaan, ja kummaltakin puolelta. No, muutama kerta verestettiin ensin, mutta sittenhän se alkoi sujua! Pitänee listätä se kuudeskin keppi tänään, ja sitten pikku hiljaa keppejä oikomaan. Huima taas... no...
 

**********
Tompan velipojan Raikun blogissa on ihan mainioita uusia kuvia Raikusta korvineen